SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Torrebesses aixeca el 50% dels carrers per renovar clavegueram

Gairebé 300.000 euros per separar-lo de la xarxa d’aigües pluvials

Centre urbà de la població de Torrebesses.

Centre urbà de la població de Torrebesses.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Torrebesses projecta aixecar el 50 per cent dels carrers de la població per desdoblar l’actual conducció d’aigües fecals i pluvials, que tindran canonades diferents. Segons l’alcalde, Mario Urrea, s’obrirà una rasa en la qual es col·locaran tres conduccions per a la xarxa de sanejament, canalització d’aigua de pluges i de boca, respectivament.

Aquesta intervenció, que es preveu incloure a les obres del nou pla d’obres i serveis de la Generalitat, suposarà una inversió que s’atansarà als 300.000 euros. Urrea va explicar que, d’aquesta manera, es reduirà la quantitat de cabal que va a la fossa sèptica que funciona per decantació i els problemes que sorgeixen quan es registren precipitacions torrencials, ja que l’actual sistema no pot absorbir tota l’aigua, la qual cosa provoca que es desbordi en alguns punts.

L’ajuntament espera que la Generalitat construeixi la planta depuradora prevista a la població des del 2012 i que va quedar aparcada arran de la crisi. Així, el consistori demanarà al Govern que reprengui aquest projecte.

tracking