SEGRE

MUNICIPIS URBANISME

Guissona tindrà a punt al març el terreny per a un nou geriàtric i 40 cases

A la zona posterior de la rambla dels Segadors amb 3,6 hectàrees de superfície

Els treballs d’urbanització van començar el mes de juliol passat.

Els treballs d’urbanització van començar el mes de juliol passat.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Guissona tindrà preparada la nova ampliació urbanística a la part posterior de la rambla dels Segadors el març del 2020. L’espai servirà perquè la Fundació Agropecuària de Guissona hi edifiqui el seu segon geriàtric i per aixecar uns quaranta habitatges unifamiliars des de la rambla fins a l’accés d’entrada per la carretera de Cervera. En total, la zona residencial SUD-7 té 36.410 metres quadrats. D’aquests, 4.080 estan destinats a la segona residència de la Fundació, que es preveu que entri en funcionament d’aquí a tres anys amb un cost de 14,5 milions d’euros. Tindrà una capacitat per a unes 180 persones, com la que ja hi ha actualment però amb mil metres quadrats més de superfície, ja que preveu construir una piscina coberta, un gimnàs i una zona de serveis per a la gent gran.

La nova zona urbanística prevista al POUM del 2014 preveu un pàrquing obert per a 109 vehicles i una zona de 4.814 metres quadrats per a parcs i jardins. Segons l’alcalde, Jaume Ars, el projecte donarà més qualitat de vida als veïns i més places de residència per a les persones de la tercera edat, ja que l’actual està plena. L’obra també permet tancar una nova circumval·lació des de l’avinguda Lluís Companys fins al carrer Notari Roca Sastre. Ars va manifestar que el creixement continu de Guissona deixa obsolets els serveis bàsics com col·legis i el CAP, entre d’altres. Guissona té pendent l’ampliació de l’institut, la construcció d’un nou centre de primària i un nou CAP.

L’alcalde té demanada una reunió amb el conseller de Territori, Damià Calvet, per exposar aquesta problemàtica. Guissona creix a un ritme de cinc-cents veïns per any i es calcula que el 2023 arribarà als 10.000.

tracking