SEGRE

MEDI AMBIENT ESPAIS NATURALS

Lleida i Osca demanaran suspendre llicències per navegar a Mont-rebei

Sol·licitaran a la CHE una moratòria d’un any en la concessió de nous permisos || Mentre redacten el pla director per regular els usos turístics de la zona

La reunió d’ahir a la Diputació d’Osca per tractar la regulació de Mont-rebei.

La reunió d’ahir a la Diputació d’Osca per tractar la regulació de Mont-rebei.DPH

Creat:

Actualitzat:

Les administracions de Lleida i Osca demanaran a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) una moratòria d’un any en la concessió de nous permisos per navegar al congost de Mont-rebei i l’embassament de Canelles. D’aquesta manera, esperen evitar la proliferació d’embarcacions a la zona mentre elaboren el pla director que haurà de regular l’accés i els usos turístics d’aquest espai natural, que rep cada any 200.000 visitants. Així ho van explicar ahir membres de la comissió que va reunir ahir a Osca representants de la Generalitat i el Govern d’Aragó, de les diputacions lleidatana i oscenca, i de les comarques i municipis afectats.

A banda de la suspensió de permisos per un any, la comissió demanarà a la CHE poder prorrogar la moratòria si és necessari i també revisar els permisos ja concedits. Pel que fa a l’elaboració del pla director, anirà precedida d’estudis ambientals, de seguretat i una valoració econòmica. Les diputacions de Lleida i Osca pagaran a parts iguals el cost d’elaborar aquesta documentació.

“Fins a disposar d’aquest pla demanem una moratòria a la CHE”, va dir el president de la Diputació d’Osca, Miguel Gracia. Per la seua part, el president de la corporació provincial de Lleida, Joan Talarn, va apuntar que elaborar un pla director “és la via més ràpida” per regular els usos de Mont-rebei i va recalcar que evitar la massificació d’aquest espai suposa també “vetllar per la seguretat de les persones” que el visiten. Per la seua part, l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, va destacar la necessitat de disposar d’una regulació unitària entre les dos comunitats així com dels accessos al congost, tant per la part catalana com per l’aragonesa.

Va insistir a prioritzar la seguretat dels turistes que visiten aquest espai natural.

tracking