SEGRE

FAUNA PREDACIONS

L'atac d'un llop mata tres ovelles i obliga a sacrificar-ne set més al Solsonès

Una de les ovelles mortes com a conseqüència de l’atac del llop.

Una de les ovelles mortes com a conseqüència de l’atac del llop.FLORENCI SERRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres ovelles van resultar mortes per l’atac d’un llop la nit del 31 d’agost passat a Odèn, al Solsonès, i set més van haver de ser sacrificades per les greus ferides que els va infligir aquest depredador. Agents rurals van confirmar aquest atac i, per la seua part, el propietari del bestiar, Florenci Serra, va afegir que nou ovelles més es van perdre arran d’aquest succés. Aquesta és la novena predació de llops a bestiar a les comarques de Lleida en els últims tres anys.

Serra va explicar que des del 2017 ha patit cinc atacs de llop, que li han suposat fins ara la pèrdua de mig centenar d’ovelles. Per aquesta raó, reclama a la Generalitat un pla d’ajuts efectiu per al sector rural que compensi aquest tipus de danys. Aquestes predacions es produeixen en un moment en el qual els atacs d’ós a bestiar han provocat protestes de ramaders, que demanen expulsar aquesta espècie del Pirineu.

Per la seua banda, l’associació ecologista Ipcena va denunciar ahir que no es donen les condicions necessàries per expulsar cap ós del Pirineu tenint en compte que, malgrat que la població d’óssos ha crescut fins al mig centenar d’exemplars, els atacs i els animals morts han descendit i va acusar les adminsitracions i contraris a l’ós de “falsejar” dades.

tracking