SEGRE

PATRIMONI RECONSTRUCCIÓ

Almacelles recapta 3.920 euros en un sopar de veïns per reparar l'església

El Sopar de la Teula s’afegeix a la campanya de micromecenatge per apadrinar teules

Prop de 400 persones es van reunir ahir a la sala polivalent d’Almacelles al sopar solidari.

Prop de 400 persones es van reunir ahir a la sala polivalent d’Almacelles al sopar solidari.J.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia de la Mare de Déu de la Mercè d’Almacelles ha aconseguit vendre un total de 392 tiquets per participar en el Sopar de la Teula, que es va celebrar ahir a la sala polivalent d’aquesta població del Segrià. L’aportació solidària era de 10 euros per comensal, amb la qual cosa l’església ha aconseguit 3.920 euros que se sumaran als altres 11.440 euros que s’han obtingut des del mes d’abril passat amb la campanya de micromecenatge, mitjançant la qual els veïns han apadrinat un total de 572 teules per reparar amb urgència la teulada del temple. Per cada 20 euros de donatiu es pot apadrinar una teula i els noms dels beneficiaris apareixeran en cada una d’aquestes.

L’edifici necessita una actuació a la coberta per frenar-ne la deformació, la degradació de les bigues de fusta i l’aparició d’esquerdes i goteres. L’actuació integral suposarà una inversió de 242.553 euros, segons el projecte del bisbat, encara que la intenció és posar en marxa com més aviat millor una primera fase valorada en 74.200 euros, a la qual seguiran dos fases més. Els treballs comportaran retirar totes les teules, que es conservaran ja que són molt antigues (l’església és del segle XVIII) i la consolidació de tota l’estructura de fusta.

El sopar d’ahir va consistir en un entrepà, beguda i gelat i va comptar amb la col·laboració de l’ajuntament. De fet, ja s’ha compromès a ajudar en les actuacions i, anteriorment, va intervenir els anys 2015 i 2016 per retirar excrements de coloms de la teulada i netejar la humitat de les parets.

tracking