SEGRE

TRIBUNALS DROGUES

Deneguen l'excarceració del clan d'Alfarràs que traficava amb maria

L’Audiència veu risc de fuga i considera que l’activitat era el seu ‘modus vivendi’

Els Mossos van decomissar 60 quilos de cabdells, set escopetes i 15.000 euros en metàl·lic al clan.

Els Mossos van decomissar 60 quilos de cabdells, set escopetes i 15.000 euros en metàl·lic al clan.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha emès recentment diverses interlocutòries en les quals denega l’excarceració dels membres del clan familiar d’Alfarràs detinguts pels Mossos d’Esquadra acusats de conrear en finques de panís de nombrosos municipis perquè considera que “hi ha risc de fuga i reiteració delictiva” a l’haver-hi proves i indicis que apunten que aquesta activitat era el seu modus vivendi, segons ha pogut saber SEGRE. Els Mossos van detenir vuit persones, set d’elles van ingressar a la presó i una dona va quedar en llibertat amb càrrecs. Estan investigats pels delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. El tribunal recorda, per exemple, que al domicili d’un d’ells “van trobar 8,56 quilos de cabdells de marihuana preparats per a la venda, 4,42 quilos de branques de cànnabis, 14 plantes de cànnabis i 3.355 euros”. L’Audiència considera que han de romandre a la presó perquè “les penes a les quals s’enfronten poden determinar que intentin eludir l’acció de la justícia” per la qual cosa desestimen els recursos d’excarceració.

Un jutjat de Balaguer investiga un cas que va acabar el 18 d’octubre amb la detenció de vuit persones d’una mateixa família a Alfarràs en un ampli dispositiu en què van participar 85 agents que van escorcollar set habitatges i un magatzem del carrer Nou. El valor de la droga seria d’uns 100.000 euros i també van decomissar 15.000 euros en metàl·lic i set escopetes. Es dóna la circumstància que durant l’escorcoll, els detinguts van demanar que els seus fills poguessin anar a escola però, al revisar les motxilles, van comprovar que a l’interior hi havia 3.000 euros.

La Fiscalia alerta de l’augment de ‘laboratoris’ a Lleida La Fiscalia de Lleida ha detectat un augment dels laboratoris de marihuana a la província l’últim any, amb sistemes de cultiu més sofisticats, com va publicar aquest diari la setmana passada. Les plantacions indoor, que consisteixen en el cultiu d’aquesta droga sota sostre, ja sigui en naus, habitatges o granges, utilitzen tecnologia i sistemes cada vegada més sofisticats, la qual cosa permet fer diverses collites a l’any. Així mateix, en plantacions d’exterior, és ara quan es recullen les plantes.

tracking