SEGRE

AIGÜES ELECCIONS

L'alcalde de Granyena, president de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues

Les eleccions es van celebrar ahir a la nit a Sarroca de Lleida.

Les eleccions es van celebrar ahir a la nit a Sarroca de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Granyena de les Garrigues, Francesc Esquerda (PDeCAT), va ser elegit ahir nou president de la Mancomunitat d’Aigües local, que gestiona el proveïment d’aigua per a ús domèstic en 25 municipis de les Garrigues i el Segrià. Les eleccions se celebren després que el fins ahir president, Jaume Setó, que és alcalde de la Floresta, fos nomenat al juliol president del consell de les Garrigues.

Francesc Esquerda es va imposar per només un vot (25 a 24) a l’altre candidat, Jordi Arbós (ERC), alcalde de Fulleda, encara que va rebre prou suport per sortir triat com a vocal. La Mancomunitat estrena així nova junta, composta per president i vicepresidenta, càrrecs que ocupen Esquerda i Elena Llauradó, alcaldessa de la Granadella. Dels 9 membres, sis són regidors o alcaldes pel PDeCAT i tres més ho són per ERC.

El nou president va destacar entre els projectes que defensarà en els propers mesos la nova captació des del pantà de l’Albagés, encara pendent de projecte i autoritzacions; millorar l’eficiència energètica, la qual cosa va vinculada a la reducció de la despesa de llum, que és la principal partida de la Mancomunitat, i el nou concurs per a la gestió de l’aigua, ja que l’actual concessió a Sorea s’acaba enguany.

tracking