SEGRE

POLÍTICA SALARIS

Cinc exdiputats lleidatans cobren 80.000 euros d''atur' des del 2017

Batalla, Barrufet, Xandri, Simó i Boya, com a prestació per a la seua inserció laboral

Els 15 diputats lleidatans del 2015. Boya i Simó no anaven per Lleida.

Els 15 diputats lleidatans del 2015. Boya i Simó no anaven per Lleida.JORDI MONTANYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc exdiputats lleidatans es troben a la llista dels 24 parlamentaris que han cobrat les indemnitzacions que preveu la Cambra catalana des que van deixar el càrrec al finalitzar la legislatura passada (2017). Per aquest concepte, assimilable a la prestació d’atur (a la qual els diputats electes no poden acollir-se) ja que la finalitat és facilitar la reinserció laboral del polític, els cinc antics escons han percebut 79.079 euros.

Es tracta d’Albert Batalla (CiU-Junts pel Sí), a qui el Parlament ha abonat 39.915 euros; Ramona Barrufet (CiU-Junts pel Sí), amb 17.837 euros d’indemnització; Marisa Xandri (PP), que va cobrar 14.645 euros; la també lleidatana Anna Simó, que va percebre al seu torn 5.390 euros, i l’aranesa Mireia Boya, que van indemnitzar amb 1.292 euros. Aquestes prestacions se sumen a 19 més de reconegudes per als escons que van deixar d’ocupar-se després de les eleccions del 2017 i també a les aprovades ahir pel Parlament per a Oriol Junqueras i Jordi Sànchez.

Els imports de les indemnitzacions es calculen segons els anys i les legislatures en què cada polític ha estat en el càrrec.

D’aquesta forma, els diputats que ho han estat durant una legislatura poden percebre si ho demanen l’equivalent a un 25% de la seua assignació mensual, multiplicada pel nombre d’anys en què han ocupat el càrrec. Si el polític electe ha estat diputat durant dos legislatures, l’equivalent al 50%; el 75% per tres legislatures i el 100% per quatre legislatures o més. En aquest sentit, dels exdiputats que han percebut la prestació el més veterà va ser Albert Batalla, amb 5 legislatures (13 anys i 10 mesos) i la menys, Boya, amb 1 any i nou mesos.

Una prestació que finalitza amb una nova feina La prestació que perceben els exdiputats del Parlament està recollida també en reglaments com el de les Corts Generals i deixa de percebre’s quan el beneficiari inicia una altra ocupació. El reglament que regula la indemnització assenyala que és incompatible amb la percepció de qualsevol retribució salarial pública o privada.

tracking