SEGRE

REGS INVERSIONS

El Govern consigna 352 milions per acabar el Segarra-Garrigues el 2032

El Govern va aprovar ahir el Pla Econòmic d’Infraestructures de Regadiu per un import de 460 milions, dels quals 352 es destinaran a acabar el canal Segarra-Garrigues, que quedarà finalitzat el 2032, segons les previsions d’Agricultura. Els 108 milions restants es destinaran a obres en altres sistemes com el canal d’Urgell i Pinyana.

Les obres de la xarxa secundària del Segarra-Garrigues que s’executen al terme municipal de Verdú.

Les obres de la xarxa secundària del Segarra-Garrigues que s’executen al terme municipal de Verdú.ASG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Executiu va aprovar ahir el Pla Economicofinancer d’Infrestructures de Regadiu per un import de 460 milions d’euros, dels quals 352, el 76,5% de la inversió, són per finalitzar el Segarra-Garrigues i complimentar les mesures correctores (a les quals s’han destinat 35 milions) fins al 2032. Els altres 108 milions d’euros aniran dirigits a actuacions en regs en altres zones d’acord amb la planificació de la conselleria d’Agricultura (vegeu el desglossament). Fonts del departament van indicar que ara es consignaran les partides anuals que garantiran la inversió en el canal en els propers 13 anys.

Aquesta ratificació arriba quatre dies després que el president del Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, assegurés que el canal travessava “el seu moment més crític” per falta de pressupostos i els regants denunciessin una aturada a quatre obres malgrat tenir un 60% d’adhesions per abordar la xarxa secundària. Es tracta de quatre sectors importants a les Borges; l’Albagés, el Soleràs i el Cogul; Aitona, Seròs i Llardecans, i Cervià de les Garrigues, entre altres, que corresponen a gairebé 1.700 hectàrees. En l’actualitat, s’estan fent obres a les Borges, Sant Martí de Riucorb i Verdú corresponents a les inversions ja estipulades fins al 2017. Per això, la decisió del Govern va motivar ahir la satisfacció entre els regants ja que ara es podrà desbloquejar aquesta situació.

Jové va incidir que espera que Agricultura concreti les partides en anualitats perquè puguin ser incloses i ratificades en els pressupostos i “els diners siguin d’obligada inversió”. No obstant, aquest pla assegura que hi haurà diners més enllà que hi hagi o no pressupost, va remarcar. Va afegir que aquests 352 milions es dedicaran a obres, mesures correctores, concentració parcel·lària i electrificació de línies per als sistemes de bombatge. La construcció de la conducció principal del Segarra-Garrigues es va iniciar el 2003 i les primeres finques van començar a regar el 2009. Jové va assegurar que ja està feta gairebé el 80% de la infraestructura però queda per culminar la xarxa secundària del reg.

tracking