SEGRE

MUNICIPI IMMOBLES

L'ajuntament de Mollerussa actua en 48 casos d'habitatges okupats en un any

Després de l’activació d’un protocol que ha permès solucionar fins a 25 expedients

El Grup Sant Isidori.

El Grup Sant Isidori.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Mollerussa ha activat el protocol d’intervenció per ocupacions il·legals en un total de 48 casos a la ciutat. D’aquests, 25 s’han pogut solucionar mentre que 23 expedients segueixen oberts i en vies d’un acord. Així ho va confirmar l’alcalde Marc Solsona, en la xarrada Mollerussa avui que es va celebrar divendres al teatre L’Amistat. Aquest pla d’actuació es va activar el juny del 2018 per millorar i agilitzar la resposta municipal davant d’aquests casos. El primer edil va destacar que no totes les ocupacions a la ciutat són iguals i va diferenciar les que són per necessitat o han estat objecte d’engany de les que tenen un ús fraudulent d’un habitatge. En el primer cas, es treballen diverses opcions, una de les quals a través de la Borsa d’Habitatge municipal per reconduir el cas a un lloguer social. En aquest sentit, l’alcalde va explicar que la capital compta en l’actualitat amb 68 habitatges destinats a lloguer social, de les quals 11 s’han firmat durant el primer semestre l’any.

D’altra banda, el ple ordinari que acollirà la sala de plens de l’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell demà dijous debatrà l’aprovació de l’encàrrec de gestió a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) de la demolició del primer dels quatre blocs del Grup Sant Isidori.

El consistori ha dut a terme la redacció d’aquest projecte però serà l’Incasòl l’encarregat de licitar-lo per un import total de 104.000 euros. Segons assenyala l’alcalde, d’aquesta manera la demolició del bloc A podria escometre’s entre finals d’aquest any i principis del que ve.

El consistori ja va arribar a un acord amb la Generalitat perquè aquesta es faci càrrec del cost de l’esmentat enderroc, que de forma global ascendeix a uns 400.000 euros.

tracking