SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Dos empreses obriran tres dels allotjaments de Boí Taüll

L’hotel Vall de Boí i dos aparthotels del resort || Els altres tres, a l’espera de la liquidació de Promocions Turístiques de la Vall

Més de cent persones es van reunir ahir a l’acte de la Vall de Boí.

Més de cent persones es van reunir ahir a l’acte de la Vall de Boí.PATRONAT DE LA VALL DE BOÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cadena hotelera, SNÖ, obrirà aquest hivern dos dels allotjaments del resort de Boí Taüll. Aquesta firma, amb diferents locals al Pirineu, ha arrendat l’hotel Vall de Boí (abans anomenat Boí Taüll Resort) i els apartaments de Residencial la Solana. Així ho va afirmar ahir David Rey, director general de SNÖ i antic directiu de l’estació. Així mateix, un turoperador rep reserves per als apartaments Augusta, rebatejats com Siente Boí & Spa. Els tres establiments estan desvinculats de Promocions Turístiques de la Vall, per la qual cosa no els afecta la liquidació de l’empresa. La filial del grup Nozar va ser propietària de les pistes d’esquí fins que les va assumir la Generalitat el 2014. Després d’aquesta data, va continuar gestionant la majoria de les places hoteleres del Pla de l’Ermita.

L’hotel i els apartaments en mans de SNÖ i l’Augusta sumen menys de la meitat dels 1.100 llits del resort. Promocions Turístiques de la Vall els va entregar anys enrere als seus creditors com a dació en paga de deutes juntament amb l’hotel Taüll. Tanmateix, va continuar gestionant-los com a arrendatària.

Actualment, Promocions Turístiques de la Vall només conserva l’arrendament de l’hotel Taüll. Aquest contracte de lloguer forma part dels actius en liquidació al costat de la propietat de l’hotel Romànic i els apartaments La Solana. L’obertura d’aquests tres allotjaments dependrà del resultat de la subhasta que prepara l’administració concursal. El seu pla és subhastar els béns com a unitat productiva i, si no hi ha postors, fer-ho per lots.

La intenció del liquidador és completar l’adjudicació l’octubre vinent, i hi ha almenys dos empreses que han manifestat interès a participar en la licitació.

Per la seua part, el departament d’Empresa, propietari de les pistes de Boí Taüll des de fa cinc anys, es va limitar a afirmar que ja treballa per preparar la propera temporada d’esquí.

tracking