SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

El nucli de Guarda-si-venes tindrà xarxa de clavegueram

L’ajuntament de Guissona ja redacta el projecte || La trentena de veïns utilitzen ara dos fosses sèptiques

El nucli de Guarda-si-venes, a Guissona.

El nucli de Guarda-si-venes, a Guissona.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Guissona projecta instal·lar el clavegueram de l’agregat de Guarda-si-venes. La població té 31 veïns i, actualment, disposa d’una fossa sèptica pública i una de privada per tractar les aigües residuals. Segons l’alcalde, Jaume Ars, el projecte s’està redactant i permetrà connectar les dos fosses sèptiques amb la depurada municipal.

Es preveu una conducció d’uns dos quilòmetres des de la rotonda de la carretera de Biosca, per on passa el col·lector de la xarxa sanejament, fins al nucli agregat. Serà una conducció soterrada que no afectarà les finques agrícoles del tram, de forma que no requereix expropiacions. El consistori de Guissona estudia la compatibilitat del pas d’aquesta conducció amb una prolongació de la Via Verda que circumval·la Guissona. Val a recordar que la Via Verda, inaugurada fa 2 anys, té una longitud de 17,6 km i que a prop d’aquesta zona se situa també una antiga via romana. Segons Ars, d’executar la iniciativa es facilitaria l’acostament de l’agregat a Guissona i l’establiment d’una nova zona de passeig. Ars va explicar que sol·licitarà que el projecte sigui finançat per l’Agència Catalana del Aigua i la Diputació.

La conducció tindrà dos quilòmetres, estarà soterrada i no afectarà finques agrícoles

En aquesta mateixa zona BonÀrea ultima una rotonda amb enllumenat públic de sortida del complex central de la Closa. L’obra té com a objecte evitar el risc que suposa la circulació diària per aquesta zona de centenars de camions.

tracking