SEGRE

ENTITATS PROJECTES

Els pobles de Rialb insten Endesa a canviar una línia elèctrica del pantà

Dificulta la navegació de vaixells a vela i incompleix l’altura mínima sobre l’aigua

Una de les embarcacions al pantà de Rialb.

Una de les embarcacions al pantà de Rialb.A. V

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consorci Segre-Rialb ha enviat un requeriment a Endesa perquè modifiqui l’altura d’una línia elèctrica d’alta tensió (25Kw) ubicada a la zona de la cua del riu Rialb a l’incomplir l’altura mínima de les línies elèctrica sobre el curs de rius i embassaments. Els pobles del voltant de l’embassament volen que els cables elèctrics estiguin a més altura que l’actual perquè ara “existeix un problema de navegabilitat amb els vaixells que tenen un pal de 9 metres”, va explicar el president del consorci i alcalde de la Baronia de Rialb, Antonio Reig.

L’entitat ha donat un termini de sis mesos a l’elèctrica per executar el canvi o emprendran accions jurídiques, va assegurar Reig. No obstant, també han sol·licitat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que faci aquest requeriment al ser l’autoritat hidràulica competent a l’embassament. La línia és ara a 11,5 metres sobre la cota de 4,30 metres del pantà.

D’altra banda, el consorci va aprovar dilluns el canvi dels estatuts per incorporar la promoció de diferents àmbits, no només el turístic, també l’agricultura, la gestió forestal, la ramaderia o les energies renovables. Reig va assegurar que, a banda de la promoció turística, la promoció del consorci s’ha de centrar en propostes que apuntin a reforçar l’agricultura i ramaderia, millorar la gestió dels boscos, promoure la biomassa i potenciar les activitats turístiques.

A més, va tornar a exigir les obres pendents al territori després de la construcció de l’embassament “que porten un retard de dos dècades” com el projecte de regadius de Tiurana i Bassella. Reig va apuntar que aquestes obres són d’“obligat compliment per llei” i que la construcció del pantà i la falta de serveis han provocat despoblació als sis municipis de l’entitat.

tracking