SEGRE

TURISME IMPACTE ECONÒMIC

Boí Taüll aporta prop d'11 milions a l'any a la comarca

Segons un estudi del Govern, amb la campanya d’esquí en l’aire

Imatge d’arxiu de la urbanització del Pla de l’Ermita.

Imatge d’arxiu de la urbanització del Pla de l’Ermita.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Boí Taüll aporta 10,8 milions a l’any a l’Alta Ribagorça, segons un estudi encarregat per la Generalitat. Aquest informe de l’Institut Cerdà valora que els ingressos directes, indirectes i induïts que genera el complex suposen gairebé el 12% del valor afegit brut (VAB) de tota la comarca. També en depenen 279 llocs de treball, el 17,6% dels que hi ha a la Ribagorça.

Aquestes dades posen de manifest la rellevància econòmica de l’estació en un moment en què la liquidació de Promocions Turístiques de la Vall, filial de Nozar i fins ara gestor del resort del Pla de l’Ermita, aporta incertesa sobre la nova temporada d’hivern.

L’informe conclou que 279 llocs de treball depenen de l’estació, el 17,6% dels que hi ha a la comarca

L’informe assenyala l’estació com a “principal motor econòmic de la comarca a l’hivern” i estima que cada euro ingressat en forma de forfet “genera 7,8 euros en forma de valor afegit brut”.

Així mateix, apunta que cada euro que l’empresa pública de la Generalitat Actius de Muntanya, actual titular de les pistes, inverteix en infraestructura i manteniment, “genera 15,3 euros en el VAB del conjunt de l’economia comarcal”. El text adverteix que “un tancament sobtat acceleraria processos de destrucció d’ocupació” i suposaria “la reaparició de dinàmiques de pèrdua de població”.

La venda de forfets i estades al resort encara no ha començat, quan en anys anteriors s’iniciava a l’agost. L’encàrrec de gestió de les pistes a FGC que va anunciar mesos enrere la Generalitat encara no s’ha formalitzat, si bé el Govern assegura que prepara ja la temporada. Quant al resort, espera subhasta (vegeu les claus).

tracking