SEGRE

MICOLOGIA TEMPORADA DE TARDOR

L'escassetat de bolets dispara el preu dels rovellons

Superen els 30 euros el quilo a causa del mal inici de la temporada || Les pluges dels últims dies obren la porta a millorar-la

Joan Mora i Manel Muñoz mostren els bolets trobats ahir.

Joan Mora i Manel Muñoz mostren els bolets trobats ahir.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Mora i Manel Muñoz, experts boletaires de Cervera, van aconseguir ahir omplir dos cistelles cada un, com a resultat d’un llarg periple de dotze hores rastrejant els punts més alts del Pirineu lleidatà. La seua experiència i coneixement del terreny els va permetre collir un botí inusual, en una temporada de bolets que s’ha caracteritzat per un inici d’escassetat per falta de pluges al llarg del mes d’agost. Això ha disparat el preu de les varietats més cotitzades, com els rovellons. El preu als mercats superava aquesta setmana els trenta euros el quilo.

Tanmateix, experts consultats per aquest diari apunten que aquesta situació podria revertir-se en part en les properes setmanes i tenir un bon final de temporada. Dipositen aquesta esperança en les pluges caigudes durant els últims dies, que podrien donar un bon final a una campanya de tardor que ha començat llastada per un agost sec com pocs. La sequera ha fet que el cep es presenti de forma molt escassa, i es calcula que, d’aquí a un parell de setmanes, n’apareixeran prous com per omplir les primeres cistelles en zones més baixes com Boixols, Rialp i municipis del Solsonès.

Així, alguns boletaires consultats per aquest diari van assenyalar que els primers bolets apareixen en els punts alts, per sobre dels 1.200 metres d’altitud. Van apuntar a la possibilitat de trobar-los en municipis pirinencs com Vielha (on només es permet plegar-los als residents i als turistes que pernocten en establiments d’Aran), Castellbò i en localitats oscenques com Campo, Seira i Plan. D’altra banda, el Parc Natural de l’Alt Pirineu va celebrar ahir la quarta edició de les Jornades Micològiques (vegeu el desglossament).

Jornades sobre micologia del Parc de l’Alt Pirineu

El Parc Natural de l’Alt Pirineu va celebrar ahir la quarta edició de les Jornades Micològiques, que van incloure una sortida guiada a les Valls d’Àneu per conèixer i identificar bolets, a càrrec de l’especialista Joan Montón, de la Societat Catalana de Micologia. Diumenge hi haurà una exposició a Esterri.

tracking