SEGRE

L'alcalde d'un poble de Lleida renuncia a un salari per rebaixar l'IBI als veïns

Vista del poble de Bausen.

Vista del poble de Bausen.JORDI GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Bausen, José Antonio Barés (CDA), ha renunciat a cobrar un salari de l’ajuntament per reduir les despeses del consistori en una mica més de 30.000 euros anuals respecte al mandat anterior, un estalvi que permetrà reduir l’IBI urbà. Així ho va explicar el primer edil, que va precisar que el coeficient d’aquest impost passarà així del 0,68 al 0,50. Amb això pretén afavorir especialment els veïns jubilats, alguns dels quals “cobren pensions molt reduïdes”.

Els pensionistes suposen un de cada tres habitants d’aquesta localitat aranesa, amb menys de seixanta persones censades. Barés, que inicia el seu primer mandat com a alcalde, va indicar que ni ell ni la resta dels edils no cobren sous ni tampoc han rebut indemnitzacions per assistència a plens. Els ajuntaments de menys de 1.500 habitants solen acollir-se als ajuts que convoca la Generalitat per retribuir càrrecs locals. Tanmateix, Bausen no ha pogut sol·licitar fins ara aquesta subvenció, coneguda com el “sou de l’alcalde”.

Això és perquè l’ajuntament va passar diversos anys sense retre comptes davant la Sindicatura de Comptes, una condició indispensable per optar a aquests fons. L’anterior consistori d’UA va reparar en bona mesura aquesta situació, heretada de mandats anteriors de CDA, mentre que l’actual confia a culminar la regularització presentant els últims comptes pendents.

tracking