SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

Exculpen tres socorristes de la mort d'un nen a Tàrrega

L’Audiència conclou que no van desatendre les seues funcions || Els pares del menor els van denunciar per negligència

Els sanitaris van intentar reanimar sense èxit el petit.

Els sanitaris van intentar reanimar sense èxit el petit.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha arxivat la causa penal per un delicte d’homicidi per imprudència contra els tres socorristes investigats per la mort d’un nen de sis anys que es va ofegar a les piscines municipals de Tàrrega el 23 de juny de l’any passat. El tribunal, com ja va determinar el jutjat d’Instrucció número 1 de Cervera i com mantenia la Fiscalia, considera que els tres investigats no van incórrer en “una greu desatenció o un inacceptable abandó de les seues funcions que pugui entendre’s causa del trist accident que va tenir el menor, la qual cosa fa innecessària la pràctica de més diligències d’investigació” i desestima el recurs presentat pels pares de la víctima, que consideraven que els socorristes “no van actuar de forma diligent”.

El succés va tenir lloc al voltant de les 18.30 hores del 23 de juny. El menor, segons la interlocutòria de l’Audiència, va anar a les piscines amb els seus germans, i estava al càrrec i vigilància d’un d’ells, major d’edat.

El tribunal considera que l’actuació dels tres investigats va ser correcta i diligent

No sabia nadar, “no portava mecanismes de flotació” i estava jugant amb un altre nen quan es va ofegar. A les piscines hi havia unes dos-centes persones i tres socorristes, “que no es van advertir de la situació fins que els van avistar unes persones que van sol·licitar auxili mentre treien el nen en braços, i van anar immediatament a la zona”, segons la interlocutòria. Tres d’ells eren metges de professió, que van manifestar que no havien sentit crits i “que l’actitud dels socorristes era acurada, i van col·laborar tots ells en la reanimació del petit”.

Per tot plegat, l’Audiència conclou que els socorristes no van cometre “una infracció del deure d’objectiu de cura (...), van actuar correctament i diligentment” i no van tenir un “comportament descurat, desordenat o inexcusable”. Finalment, afirma que, en el cas que existís alguna negligència per part dels socorristes, la família del petit podria ser rescabalada per la via civil. L’arxivament de la causa ja és ferm i no es pot recórrer.

tracking