SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Oliana instal·la xarxes de protecció a l'escola per evitar la caiguda de lloses

Els nens no surten al pati quan fa vent pel risc que comporta el seu estat

La instal·lació de les xarxes al perímetre començarà en breu.

La instal·lació de les xarxes al perímetre començarà en breu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Oliana ha acordat instal·lar xarxes de protecció per evitar la caiguda de lloses de pissarra de la teulada de l’escola pública Sant Jordi. El pas del temps i la falta de manteniment provoquen des de fa uns quants cursos el despreniment de les teules que cobreixen la teulada, construïda fa més de quaranta anys. Famílies i la direcció de l’escola han sol·licitat en diverses ocasions l’ajuda del departament d’Educació però la falta de resposta ha obligat a la instal·lació del sistema de protecció en tot el perímetre de l’edifici “com a mesura d’urgència”, segons van indicar fonts del consistori. Serà necessària la inversió de més de 4.500 euros que posteriorment reclamaran a Educació.

L’alcalde accidental, Jordi Vila, va assegurar ahir que el muntatge començarà durant els propers dies i permetrà garantir “la seguretat d’alumnes i de tota la comunitat educativa” del centre. L’edil va apuntar que l’actuació és “una obra molt necessària que fa ja anys que s’hauria d’haver executat” i que “haurà d’anar seguida per la renovació total de la teulada”. “Tenim un problema enquistat des de fa anys i no podem continuar jugant amb la seguretat de nens i professors”, va considerar. Per sort, “fins ara no hem hagut de lamentar danys personals”, va afegir.

La presidenta de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (Ampa) de l’escola, Anna Llorens, va explicar que “l’estat de deteriorament de la teulada és tal que des de fa diversos cursos els nens tenen vetada la sortida al pati cada vegada que fa un dia de vent ja que provoca que les lloses vibrin i com a conseqüència els ancoratges es trenquen i provoquen la caiguda de les teules de pissarra”, va remarcar.

Llorens va assegurar també que han enviat cartes a Educació però que no han obtingut resposta.

Declarat bé cultural d’interès local Sant Andreu del Castell El ple del consell comarcal de l’Alt Urgell ha donat llum verda a la declaració de l’església de Sant Andreu del Castell d’Oliana com a bé cultural d’interès local (BCIL). El temple romànic, construït al segle XI, està situat en una posició prominent a la sortida de la població i coincideix, segons els estudis que es van portar a terme sobre l’estructura, amb el lloc que va acollir l’antic castell d’Oliana. La torre del campanar és rectangular i va ser restaurada durant la dècada dels anys setanta. L’altar original de l’església es troba al Museu Diocesà de Solsona. Val a recordar que el deteriorament del temple, que ha estat provocat pel pas del temps i els problemes en el manteniment, van mobilitzar la població d’Oliana.

tracking