SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Thomas Cook fa fallida i obliga Neilson a buscar avions per volar a Alguaire

La fallida del gegant mundial del turisme Thomas Cook ha deixat el turoperador Neilson sense part dels avions que noliejava fins ara per als vols d’hivern entre el Regne Unit i Alguaire. La firma, antiga filial de Thomas Cook i ara independent, ja busca més aeronaus per evitar cancel·lar viatges a Lleida en la pròxima temporada d’esquí

Imatge d’arxiu de viatgers desembarcant d’un avió de Thomas Cook a Alguaire.

Imatge d’arxiu de viatgers desembarcant d’un avió de Thomas Cook a Alguaire.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gegant mundial del turisme Thomas Cook va declarar ahir una fallida milionària que ha deixat el turoperador Neilson sense part dels avions que havia contractat fins ara per als vols d’hivern entre el Regne Unit i Alguaire. La firma britànica, antiga filial de Thomas Cook i ara independent, ja busca altres aeronaus amb què evitar la cancel·lació de viatges a Lleida aquesta pròxima temporada d’esquí. Fonts de la Generalitat consideren que això afectarà la campanya hivernal de l’aeroport lleidatà, encara que van puntualitzar que no esperen perjudicis greus.

La venda de viatges a les pistes d’esquí d’Andorra i Aran el pròxim hivern segueix al web de Neilson, que va anunciar a l’agost uns 10.000 packs turístics amb vols a Lleida. El responsable al Pirineu, Iain Archer, va explicar que mantenen les previsions i que només plantejaran canvis si falten avions per suplir els de Thomas Cook. Alguaire va rebre 24.342 viatgers l’hivern 2018-2019. Així es desprèn de dades de la Generalitat, segons les quals més de la meitat, 14.071, correspon a vols de Neilson. Els 10.271 restants van viatjar en avions de la companyia sueca Quality Travel, de l’aerolínia britànica Jet2 i en vols xàrters. Les operacions hivernals suposen la major part del trànsit de passatgers de l’aeroport lleidatà, que va tancar el 2018 amb 45.532.

Pel que fa als viatgers de Neilson, 10.448 van arribar a Lleida en avions de Thomas Cook, i els 3.175 restants ho van fer en aeronaus d’altres firmes contractades pel turoperador britànic (vegeu el desglossament). Part del trànsit d’aquesta firma es va desviar a Reus i el Prat a causa de les previsions de boira a Lleda.

El secretari de Mobilitat, Isidre Gavín, va valorar que la fallida de Thomas Cook pot suposar una “afectació parcial, però no total” en els vols d’hivern a Alguaire. Va reconèixer que algun podria cancel·lar-se, però va recalcar que el fet que Neilson no depengui per complet dels avions de l’antiga empresa matriu i la presència d’altres companyies atenuen l’efecte d’aquesta fallida sobre l’aeroport, on guanya pes la formació de pilots i l’activitat industrial.

tracking