SEGRE

ENERGIA ESTALVI

Consistoris del Pla d'Urgell redueixen un 10% la factura de la llum

A través d’un nou sistema d’assessorament del consell

Bellvís també s’ha adherit al pla d’estalvi energètic.

Bellvís també s’ha adherit al pla d’estalvi energètic.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ajuntaments del Pla d’Urgell han aconseguit un estalvi de fins al 10% a la facturació mensual de la llum en equipaments municipals gràcies al nou assessorament que facilita el consell comarcal. Es tracta del Sistema d’Informació Energètica (SIE), que permet dur a terme un seguiment mensual de tots els subministraments energètics en equipaments com escoles, ajuntaments o casals.

Al llarg de set mesos, des del consell s’han analitzat més de 5.000 factures dels set municipis amb els quals s’ha treballat fins ara: Miralcamp, Golmés, Bell-lloc d’Urgell, Castellnou de Seana, Vilanova de Bellpuig, el Poal i el Palau d’Anglesola. El programa també s’ha aplicat a la mateixa seu del consell i en aquests moments s’han començat a fer estudis a Bellvís i, pròximament, a Sidamon.

Algunes de les tasques realitzades pels tècnics d’Energia del consell en aquesta primera acció han estat les mesures d’ajustament de potències o canvis en les tarifes de contractació, que han permès plantejar, en els diferents estudis, un estalvi potencial per al conjunt d’aquests municipis de 50.000 euros amb costos gairebé nuls per als ajuntaments.

Els tràmits de gestió i comptabilitat energètica municipal, que es realitzen des del consell, no comporten cap despesa per als ajuntaments. Per a la posada en pràctica d’aquest sistema d’assessorament, la corporació comarcal compta amb el suport econòmic del programa Enfeina’t del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) així com de la Diputació de Lleida.

A banda dels ajuntaments participants, l’Associació Leader Ponent també ha col·laborat en aquest nou servei, que està previst que es vagi completant amb la resta de municipis del Pla d’Ur-gell al llarg dels pròxims mesos.

tracking