SEGRE

RELIGIÓ EQUIPAMENTS

Musulmans de Mollerussa compren terrenys per a una mesquita

L’associació Mesquita Annour adquireix dos solars que sumen 940 metres quadrats de sòl per a indústries a la Ronda Ponent || Preveuen obrir-la el 2020 i que substitueixi l’actual local del carrer Molí

El solar que ha adquirit la comunitat per construir la mesquita.

El solar que ha adquirit la comunitat per construir la mesquita.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació de la Mesquita Annour de Mollerussa ha adquirit uns terrenys al polígon industrial Ronda Ponent de la capital del Pla d’Urgell per poder construir-hi una mesquita. Es tracta de dos solars d’aproximadament 940 metres quadrats en total que la comunitat musulmana ha adquirit a un propietari privat al carrer Germà Jaume Hilari, en direcció a la carretera de Torregrossa.

Un dels primers passos que va portar a terme aquest col·lectiu va ser constatar que aquest polígon permet els usos religiosos, cosa que van confirmar ahir a aquest diari fonts del consistori de la ciutat. Ara, aquesta comunitat se centrarà a redactar el projecte de construcció d’aquest lloc de culte, amb la previsió que pugui estar a punt l’any que ve, tal com va explicar el portaveu de la Mesquita Annor de Mollerussa, Abdelaziz Bednaoui.

La comunitat preveu mantenir la celebració d’actes multitudinaris als pavellons firals

“Fa vint-i-quatre anys que busquem un espai adequat en el qual poder resar i realitzar altres activitats culturals. Creiem que el lloc és adequat i tranquil, on podrem professar la nostra religió, sense molestar els veïns”, va remarcar ahir Bednaoui.

La previsió és que la mesquita tingui unes dimensions adequades per al culte diari, per la qual cosa les celebracions més multitudinàries, com és el cas del ramadà, continuaran duent-se a terme en espais com els pavellons firals, en virtut d’un acord entre la comunitat musulmana i el consistori que es porta a terme des de fa diversos anys. Bednaoui va remarcar que “no ha estat fàcil”, però ara la comunitat està satisfeta amb la decisió.

D’aquesta manera, el col·lectiu ha trobat una solució a la falta d’espai actual de la mesquita Annour, que actualment es troba ubicada en un local situat al carrer Molí. Malgrat que durant aquesta última dècada s’han estudiat diferents opcions, algunes de les quals cancel·lades a causa de la negativa dels veïns, no ha estat fins ara que s’ha fet el pas d’adquirir uns terrenys que puguin acollir aquesta mesquita.

L’adquisició dels terrenys a Mollerussa ha coincidit amb la compra d’una finca que compta amb 15.000 metres quadrats ubicats al costat del pont de Pardinyes de Lleida, entre el canal de Seròs i el camí de Grenyana, que ha portat a terme el col·lectiu musulmà de la capital per construir una mesquita. Malgrat tot, la Paeria veu inviable el projecte ja que es troba en sòl rústic i és zona inundable.

Empresaris creuen que s’agreujaran els problemes de mobilitat Responsables d’empreses ubicades al polígon Ronda Ponent de Mollerussa van assegurar ahir que la instal·lació d’una mesquita a la zona agreujarà els problemes actuals de mobilitat i seguretat viària que porta aquesta zona. En aquest sentit, van assegurar que aquest polígon té una notòria falta d’aparcament ja que al costat dels vehicles de treballadors i clients de les empreses, també deixen els cotxes en aquesta zona usuaris de l’institut de secundària Terres de Ponent. Segons van remarcar, una mesquita “col·lapsarà” el polígon d’automòbils. També van denunciar que els carrers són estrets, per la qual cosa ja hi ha hagut diversos accidents, alguns dels quals amb camions implicats, tenint en compte l’ús industrial del polígon, que està ubicat entre la ronda Ponent i la carretera de Torregrossa. Precisament, un dels carrers compta amb fanals trencats fruit d’aquests problemes viaris.

tracking