SEGRE

Balaguer vol instal·lar sirenes d'alerta a l'àrea de caravanes

La CHE va rebutjar que els conductors hi passessin la nit

Tot i que el pàrquing encara no està inaugurat, ahir s’hi podien veure dos autocaravanes estacionades.

Tot i que el pàrquing encara no està inaugurat, ahir s’hi podien veure dos autocaravanes estacionades.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer sol·licitarà a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) instal·lar sirenes d’alerta per les possibles riuades al pàrquing de caravanes del Molí de l’Esquerrà i aixecar així la restricció de dormir en aquesta àrea al ser zona inundable. Així ho va explicar ahir l’alcalde, Jordi Ignasi Vidal, al ple municipal i va assegurar que amb una sirena “hi ha d’haver temps suficient de reacció per despertar els conductors que hi passin la nit”.

Vidal va apuntar que aquesta mesura pot ser una bona alternativa al tractar-se d’un mecanisme del pla de protecció civil més que adequat. Precisament, municipis aigües avall del pantà com Ponts ja en tenen i s’està implantant als que hi ha després del pantà de l’Albagés. El ple també va aprovar una moció de rebuig de l’empresonament dels independentistes. Per la seua part, l’ajuntament de les Borges Blanques (governat per JxCat) va decidir suspendre el ple previst per ahir a la nit en protesta per la decisió judicial d’empresonar els CDR. Alhora, el ple de Cervera va aprovar declarar l’orgue de l’església de Sant Agustí bé cultural d’interès local. A més, durant el ple de la Fuliola, Eduard Piera, exalcalde i regidor ara de l’oposició, va presentar la renúncia al càrrec per motius professionals. Val a recordar que a finals del mes de juliol passat, Piera es va donar de baixa com a militant d’Esquerra, si bé va continuar a l’ajuntament com a edil independent.

A Solsona, el ple va aprovar una moció presentada per la CUP de suport als membres del CDR detinguts i empresonats. La moció rebutja les actuacions policials dels últims dies i demana a Fiscalia l’alliberament de les set persones ara a la presó.

tracking