SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

Assalten un habitatge i agredeixen la propietària a Torres de Segre

Els lladres van entrar de nit quan la dona era al llit i la van amenaçar per aconseguir diners || Va aconseguir demanar ajuda als veïns i els assaltants van fugir

Vista panoràmica del municipi de Torres de Segre.

Vista panoràmica del municipi de Torres de Segre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per localitzar els autors d’un assalt violent en un habitatge de Torres de Segre que va tenir lloc dimarts passat. Segons han informat fonts pròximes, els fets es van produir entre les onze i dotze de la nit, quan la propietària de la casa es trobava al llit veient la televisió. En aquell moment, es va veure sorpresa per, almenys, dos individus que havien irromput a l’habitatge i que es van abalançar sobre ella al crit de “dóna’ns els diners o et matem”.

Els dos assaltants portaven cinta americana a sobre, amb la qual van intentar emmordassar a la dona. Tanmateix, la víctima es va adonar que una de les finestres de l’habitació estava oberta i va poder cridar per demanar ajuda. Un auxili que van sentir uns veïns que sopaven a la terrassa del seu habitatge i que va fer que els assaltants s’escapessin del lloc corrent. En la fugida, es van deixar una motxilla. La dona va poder sortir al carrer per ser atesa pels veïns, que van alertar els serveis d’emergències. Fins al lloc es van traslladar els Mossos d’Esquadra i unitats del SEM, que van revisar les lesions que presentava la dona, amb blaus per tot el cos.

Els dos assaltants van sorprendre la víctima quan era al llit i van intentar emmordassar-la

Els agents de la Unitat d’Investigació de la policia catalana es van fer càrrec del cas i van recollir proves a l’habitatge assaltat. Els propietaris van assenyalar que no és la primera vegada que passen per una situació d’aquestes característiques, ja que fa uns mesos ja ho van intentar, tot i que a plena llum del dia.

Per un assalt similar, el mes d’agost passat, els Mossos van detenir un veí de la Seu d’Urgell acusat d’organitzar un robatori mesos abans en un habitatge del nucli de Santa Creu, a Montferrer i Castellbò. Els quatre autors materials del robatori violent, que van lligar de mans la inquilina durant l’assalt, van ser detinguts el mateix dia dels fets. El veí de la Seu es va encarregar d’aportar informació sobre les víctimes als lladres.

Unes 300 denúncies per robatoris en habitatges a la província

Els Mossos d’Esquadra han registrat un total de 345 denúncies per robatoris amb força en habitatges a les comarques de Ponent fins al mes de juny d’aquest any (última dada disponible). Segons les dades del balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, les denúncies per robatoris violents en pisos i cases ha disminuït un 17,5% durant els últims sis mesos respecte al mateix període de l’any passat a la província de Lleida. A la capital del Segrià, que va concentrar 146 assalts en habitatges, el descens ha estat superior al 22 per cent. En els últims anys, els Mossos i policies locals han incrementat les patrulles de vigilància i prevenció de robatoris en habitatges, sobretot en les zones on s’havia experimentat un repunt dels casos, cosa que es tradueix en menys delinqüència.

tracking