SEGRE

MEDI AMBIENT INVESTIGACIÓ

El canvi climàtic reduirà la producció de bolets a Catalunya

L’afectació serà desigual al territori

Experts del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Experts del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El canvi climàtic suposarà un increment general de les temperatures i una situació més àrida a Catalunya, la qual cosa reduirà la producció de bolets. Així ho assegura l’investigador del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i professor de la Universitat de Lleida (UdL) Sergio de Miguel, que va explicar que, encara que aquesta reducció de la producció serà generalitzada, hi haurà zones puntuals sense afectacions significatives i altres que fins i tot se’n podrien veure beneficiades.

Aquest últim és el cas de les zones d’alta muntanya, on el retard de l’arribada del fred d’hivern podria allargar la temporada de bolets.

En aquesta línia, De Miguel subratlla la importància de l’existència de fongs per a la subsistència dels boscos, alhora que destaca la gestió forestal com a eina indispensable per lluitar contra el canvi climàtic.

“Els boscos s’adaptaran i ens sobreviuran, però la nostra vida i benestar depenen de la qualitat del medi ambient, per la qual cosa mantenir la vitalitat d’aquests ecosistemes és fonamental”, va explicar De Miguel.

tracking