SEGRE

AGRICULTURA NOUS CULTIUS

El superaliment que conrea Almenar, en plena producció

La primera granja que produeix a Lleida l’alga espirulina || Més de vint inscrits en cursos per crear noves explotacions

L’acte inaugural va reunir més d’un centenar de persones.

L’acte inaugural va reunir més d’un centenar de persones.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera granja dedicada a produir espirulina a Lleida ha assolit la plena producció d’aquesta microalga d’ús alimentari, considerada un superaliment per l’ONU. Es comercialitza sota la marca Espirulina.Bio i els seus responsables van explicar que ja tenen les instal·lacions a punt per produir-ne entre 180 i 200 quilos a l’any. Així mateix, compten amb més d’una vintena de persones inscrites en dos cursos que iniciaran a partir d’aquesta mateixa setmana sobre com posar en marxa noves explotacions d’aquest producte, utilitzat en dietes per perdre pes i per combatre la malnutrició.

L’ONU va catalogar aquest producte l’any 1996 com “un dels millors aliments per al futur de la humanitat”. Des del punt de vista nutricional, la producció inicial de quaranta quilos que la granja d’Almenar ha obtingut en seixanta dies equival a 26 quilos de proteïnes. Des del punt de vista mediambiental, això suposa un estalvi de 2,6 milions de litres d’aigua respecte a obtenir aquest volum de proteïnes de la cria de corders, i a més ocupa un espai molt menor. Des de la perspectiva econòmica, cada quilogram d’aquesta microalga arriba a un preu de fins a 210 euros.

La granja ja està a punt per produir fins a 200 quilos a l’any d’aquesta alga, que es ven a 210 €/kg

Actualment només funciona una altra granja dedicada al cultiu d’espirulina a Catalunya i dos més a la resta de l’Estat. Més de 120 persones van assistir ahir a la tarda a la inauguració oficial de l’explotació d’Almenar. Van recórrer les instal·lacions i van poder degustar l’alga, sola o bé com a ingredient d’altres plats. L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, va presidir l’acte inaugural, al qual va assistir també el diputat provincial Carlos Gibert i el delegat del departament d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera. L’empresa, per la seua part, està vinculada al Cei Almenar, que forma part de la Xarxa Cei que dinamitza el consorci GlobaLleida.

tracking