SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

Adif qualifica 13 estacions de Lleida com a 'no estratègiques'

De cara a la liberalització del sector ferroviari || No en donarà informació al mercat al considerar-les substituïbles

Imatge d’arxiu de l’estació de trens de Cervera.

Imatge d’arxiu de l’estació de trens de Cervera.MARTA CORTINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) considera no estratègiques tretze estacions de la xarxa ferroviària de Lleida, així com les de Binèfar i Montsó-Riu Cinca, a Osca. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha donat el vistiplau a concedir-los aquesta qualificació al costat de més de mig miler d’estacions de tot Espanya. Al fer-ho, Adif evitarà informar d’aquests equipaments futurs operadors ferroviaris en el marc de la liberalització d’aquest sector a partir del 2020.

les estacions Castellnou de Seana, Cervera, Golmés, Juneda, La Floresta, Les Borges Blanques, Puigverd de Lleida-Artesa de Lleida, Sant Guim de Freixenet, Tàrrega, Vinaixa, Anglesola, Bell-lloc d’Urgell, Bellpuig, Binèfar, Montsó-Riu Cinca

Només en unes quantes estacions, entre les quals la de Lleida ciutat, Adif haurà de complir a partir del 2020 l’obligació que marca la normativa europea d’oferir informació detallada sobre característiques tècniques, serveis disponibles i procediments per accedir-hi. Quant a les declarades “no estratègiques”, s’estalviarà la “càrrega administrativa” que suposa oferir aquesta informació actualitzada a empreses ferroviàries.

El CNMC, per la seua banda, ho accepta en el cas d’estacions amb escàs trànsit i considerades “substituïbles” a l’haver-n’hi altres de properes, entre altres factors. En el cas de Lleida i Osca, moltes estan tancades, no tenen venda de bitllets ni personal i funcionen com a simples baixadors. Fonts d’Adif van puntualitzar que no preveuen desprendre-se’n.

D’altra banda, el tren de les 16.07 hores de la línia de Manresa (R12) que circula entre Lleida i l’Hospitalet va estar ahir parat durant més d’una hora entre Sant Miquel de Gonteres i Terrassa a causa d’una incidència tècnica. Els passatgers van ser transbordats a un altre tren i l’avariat va ser apartat de les vies.

tracking