SEGRE

ADMINISTRACIÓ PERSONAL

El TC avala que els municipis tinguin policies locals interins i alça el veto del Suprem

La sentència de l’Alt Tribunal havia paralitzat fitxatges d’agents i generava incertesa sobre els ja contractats || Tot i que municipis de Lleida treballen per cobrir places amb funcionaris de carrera

Imatge d’arxiu d’un agent de la Policia Local de Tàrrega al costat d’un Mosso d’Esquadra.

Imatge d’arxiu d’un agent de la Policia Local de Tàrrega al costat d’un Mosso d’Esquadra.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional (TC) avala que els ajuntaments cobreixin vacants als seus cossos de Policia Local amb personal interí, mesos després que una sentència del Suprem ho prohibís. La resolució de l’Alt Tribunal va paralitzar contractacions d’agents a diferents municipis i fins i tot va provocar incertesa sobre alguns de ja contractats. Lleida ciutat i una desena de municipis de les comarques lleidatanes tenen la seua pròpia Guàrdia Urbana i en tots hi ha agents que ocupen places de forma interina.

La decisió del Constitucional arriba quan municipis com Tàrrega i la Seu d’Urgell han convocat places per a nous agents o bé per adjudicar places ara ocupades per personal interí. D’aquesta manera, elimina els dubtes sobre si la sentència del Suprem s’havia d’aplicar de forma retroactiva. En cas de ser així, hauria obligat a convocar de manera immediata concursos per poder cobrir totes les places amb funcionaris de carrrera, o bé a reduir les plantilles.

El TC va valorar que el criteri del Suprem restringiria nomenaments a tota l’administració local

La sentència de Suprem va valorar que només un funcionari de carrera podia exercir l’autoritat d’un agent de policia. Després d’aquest veredicte, el Tribunal Constitucional es va pronunciar arran d’una qüestió d’inconstitucionalitat plantejada pel Tribunal Superior de Justícia balear.

La resolució del TC va deixar sense efecte la del Suprem, després de considerar que aquest criteri podria restringir els nomenaments a qualsevol cos de l’administració local.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va celebrar que la resolució del TC permetrà a l’ajuntament “tenir una borsa de treball i utilitzar-la en cas que sigui necessari”, per cobrir vacants a la Policia Local. Cal recordar que la capital de l’Urgell havia d’incorporar el 29 de juliol passat tres agents interins que havien superat un procés selectiu, però es va veure obligat a parar el procés una setmana abans per donar compliment a la sentència del Suprem. Això va deixar la plantilla de la Policia Local de la capital de l’Urgell amb serveis mínims a ple estiu. Per la seua part, el vicealcalde de la Seu, Francesc Viaplana, va explicar que malgrat la decisió del TC, el consistori continua treballant en la línia d’eliminar les places interines.

tracking