SEGRE

MUNICIPIS ADMINISTRACIÓ

Fraga demana autorització a la CHE per netejar el Cinca

Per fer un parc fluvial i retirar obstacles del curs i les riberes || El ple ho aprova a instàncies de l’oposició

La torrassa del passeig del Cegonyer que es renovarà.

La torrassa del passeig del Cegonyer que es renovarà.JOSÉ DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga demanarà a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que faculti al consistori per fer actuacions de neteja, conservació i millora al curs i els marges del riu Cinca al seu pas per la capital. Així ho va aprovar a l’últim ple després de donar suport a una moció de Compromís per Fraga, a l’oposició. Aquest conveni preveu tres intervencions. La primera serà actuar al marge dret, on hi ha un camí que vol convertir-se en un passeig verd. També plantejarà a la CHE que permeti a l’ajuntament fer-se càrrec d’actuacions puntuals de neteja per condicionar el curs i, finalment, facilitar l’entrada al canal d’aigües braves per intervenir en cas d’obres, sempre amb la supervisió de l’organisme.

El ple també va aprovar ordenança de seguretat i convivència ciutadana, que estarà un mes en exposició pública perquè els veïns hi presentin al·legacions, així com l’augment d’un 10 per cent del pressupost per a la restauració i condicionament interior de la torrassa de Cegonyer que es tornarà a licitar per 95.000 € perquè el concurs no quedi desert, com ja ha passat a la primera licitació.

Reformar la torrassa del Cegonyer costarà 95.000 € per evitar que el concurs quedi desert de nou

A més a més, es va ratificar l’expropiació per construir la depuradora del Miralsot, una modificació de pressupost per incloure 40.000 euros per al servei de recollida de paper i cartró, i bonificacions a l’IBI encara que apugen els preus públics del tanatori i l’aigua. Així mateix, es va aprovar una moció de suport al sector agrari.

tracking