SEGRE

GASTRONOMIA CERTÀMENS

La Fira de Formatges de la Seu obre un espai per a celíacs

Més de 400 parades a la 25a edició, que

La jornada gastronòmica va tenir lloc a l’Espai de Tast del Mas d’Eroles d’Adrall.

La jornada gastronòmica va tenir lloc a l’Espai de Tast del Mas d’Eroles d’Adrall.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de Formatges Artesans del Pirineu, en el marc de la Fira de Sant Ermengol de la Seu, estrenarà aquest any un espai de degustacions per a persones celíaques. L’organització “obre portes a un col·lectiu que fins ara se sentia exclòs”. Ho faran a través d’un tast de set formatges amb set maridatges aptes per a celíacs que ha dissenyat la delegació de l’Alt Urgell i la Cerdanya de l’Associació de Celíacs de Catalunya, segons va explicar ahir la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font.

La fira se celebra entre els dies 18 i 20 d’aquest mes i arriba a la XXV edició mantenint el format dels últims anys.

Entre altres novetats destaca també el concurs de formatges, que aquesta edició creix en nombre de categories i passa de dotze a setze. Un jurat format per una quarantena d’experts valorarà els més de 150 formatges artesans de producció pròpia que s’hi presentaran.

El formatge convidat a l’edició d’aquest any serà l’Airas Moniz, un formatge blau de Galícia, i el premi Amic del Formatge 2019 recaurà en Salvador Maura, per ser un dels impulsors de la mostra de formatges del Pirineu que aquest any està d’aniversari.

La inauguració de la fira tindrà lloc el dia 19 i anirà a càrrec del president de la Generalitat, Quim Torra. El certamen comptarà aquest any amb més de quatre-centes parades i estands repartits entre la carpa de formatges, amb la presència de quaranta-vuit artesans; la mostra d’empreses, associacions i entitats locals, amb trenta-sis estands; l’autofira, amb set concessionaris; la zona food truck, amb set parades de menjar; la mostra ramadera, amb exemplars de diferents races, la fira de productes ecològics del Pirineu, amb deu parades més; i fins a un total de 320 paradetes de venda ambulant, entre altres participants en l’esdeveniment.

Primera jornada gastronòmica per a la promoció del formatge Productors de formatge de l’Alt Urgell i de la Cerdanya i cuiners del col·lectiu Slow Food-Km0 de Catalunya van organitzar ahir la primera jornada gastronòmica amb l’objectiu d’introduir aquest aliment a les cartes de temporada dels establiments participants. Una cinquantena de persones van participar en la iniciativa per incentivar les relacions entre sectors relacionats amb aquest producte lacti, va explicar Salvador Maura, portaveu organitzador de la jornada. Després d’una xarrada sobre la història dels formatges, fins a 8 artesans d’aquest producte lacti van presentar i van deixar degustar les seues varietats.

tracking