SEGRE

Lleida bat el seu rècord de turistes

La demarcació incrementa a l'estiu un 5% el nombre de visitants

Turistes al Parc Nacional d’Aigüestortes a la zona del llac de Sant Maurici el 15 d’agost passat.

Turistes al Parc Nacional d’Aigüestortes a la zona del llac de Sant Maurici el 15 d’agost passat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de Ponent i el Pirineu han tancat la temporada d'estiu per setè any consecutiu amb un rècord històric respecte al nombre de viatges i s'ha mantingut el mateix nombre de pernoctacions que l'estiu de l'any passat, considerat com el millor fins ara. La demarcació ha registrat un 5% més de viatgers, que han fet una estada més curta que l'any passat. Es calcula doncs, que han vingut uns 645.000 turistes que han fet al voltant d'1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències. El sector dels esports d'aventura i turisme actiu ha tancat la campanya amb una previsió d'increment d'entre el 3% i el 5% de serveis contractats.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha valorat de manera molt positiva els resultats registrats aquest estiu al conjunt de la demarcació i s'ha pronunciat sobre la necessitat de continuar treballant per augmentar l'arribada de turistes, tant d'àmbit estatal com també a escala internacional. Ha subratllat que cal generar "iniciatives destinades a allargar més l'estada" a aquells turistes que ja han pres la decisió de venir a passar les vacances a les comarques de Lleida.

Les dades d'aquest estiu, encara provisionals de l'INE, pendents de tenir les dades de setembre, situen l'estiu de 2019 amb un nou rècord històric respecte al nombre de viatgers i confirmen les previsions fetes pel Patronat i pel mateix sector a l'inici de temporada. El Patronat havia fet la previsió de poder repetir aquest estiu els bons resultats de 2018 i consolidar d'aquesta manera els increments d'ocupació que estan registrant les comarques del Pirineu i Ponent des de l'any 2013.

El sector d'hoteleria lidera els creixements aquest estiu

Malgrat que els resultats de l'oferta turística de les comarques de Ponent i el Pirineu ofereixen en el seu conjunt un balanç positiu, des del Patronat es subratlla que el sector de l'hoteleria és el que manté per segon any consecutiu un creixement important durant l'estiu, tant en el nombre de viatgers com en el de pernoctacions. El sector del càmping ha crescut en viatgers però no en pernoctacions i finalment, el turisme rural i els apartaments turístics han retrocedit respecte a l'estiu de l'any passat, tant pel que fa al nombre de viatgers com de pernoctacions.

El sector d'hoteleria i càmping disposen del major nombre de places turístiques a la demarcació. El sector hoteler compta amb 19.762 places i els càmpings amb 22.581. Per la seva banda, el turisme rural ofereix enguany 4.791 places i els apartaments turístics 674 places.

Creixement sostingut des de 2013

El sector turístic a Ponent i el Pirineu manté des de l'any 2013 una tendència de creixement positiu. L'any 2018 va tancar amb un rècord històric respecte al nombre de viatgers i de pernoctacions i amb un creixement del 9,27% per sobre de l'any anterior. Mentre que el 2017 va tancar amb un increment d'un 6,4%, el 2016 va cloure amb un augment del 12% més de turistes i de pernoctacions que l'estiu de 2015, i aquest darrer, al seu torn, va ser millor que el 2014 amb un 4,37% més de pernoctacions.

Creixement del turisme estranger

També el turisme estranger continua marcant enguany un creixement respecte al 2018. Durant els mesos d'estiu el turisme internacional ha crescut un 10,2% respecte al nombre de viatgers i un 6,4% pel que fa a les pernoctacions, segons les dades de l'INE corresponents al juny, juliol i agost. El turisme estranger ha representat un 18% del nombre de visitants i el 16% de les pernoctacions que s'han fet aquest estiu. De gener a agost el balanç provisional també és força positiu amb relació al 2018. Durant aquests primers 8 mesos de l'any el turisme estranger ha crescut un 5,23% en el nombre de pernoctacions i un 2,27% respecte a la xifra de viatgers estrangers si es compara amb el mateix període de l'any passat. El turisme estranger també va tancar el 2018 amb el millor registre de tots els temps.

tracking