SEGRE

TURISME BALANÇ

Nou rècord turístic a Lleida amb 645.000 visitants a l'estiu per l'auge dels hotels

Suposa un creixement del 5%, mentre que les nits d’allotjament es mantenen en les mateixes xifres que el 2018 || El nombre de turistes estrangers augmenta un 10% respecte a la campanya anterior

Imatge d’un grup de turistes a l’estany de Sant Maurici el mes d’agost passat.

Imatge d’un grup de turistes a l’estany de Sant Maurici el mes d’agost passat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector turístic de Lleida ha establert aquest estiu un nou rècord històric amb 645.000 visitants, la qual cosa suposa un creixement d’un 5% respecte a les dades de la campanya estiuenca de l’any passat (quan van ser 615.000), que ja va ser la millor xifra fins a la data. Així mateix, el nombre total de nits d’allotjament es va mantenir en xifres similars a les del 2018, amb 1,75 milions de pernoctacions.

Aquest augment en el nombre de turistes es deu majoritàriament als hotels, que han liderat el creixement en el nombre de clients d’aquest estiu. En aquest sentit, el sector ha registrat un increment del 5,83% en nombre de viatgers i del 6% en les pernoctacions, encara que l’augment més gran va ser al juny (gairebé un 14% més de nits d’allotjament). El cap de Promoció i Màrqueting de la Diputació, Juli Alegre, va explicar ahir que “la tendència del sector és bona” i va remarcar que “la climatologia ha estat favorable aquest estiu i les ocupacions han estat bones”. Així mateix, va recordar que la cancel·lació del festival Doctor Music va provocar cancel·lacions al Pallars, encara que va apuntar que això no va tenir una gran afectació. La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, va expressar la seua “satisfacció” pels resultats, encara que va apuntar que “queda un objectiu important, allargar l’estada dels turistes que ens visiten”. Pujol va apuntar que cal “generar iniciatives” en aquest sentit. Per la seua part, els càmpings han registrat un creixement del 9% en el nombre de turistes, encara que les pernoctacions han disminuït un 6% respecte a l’estiu passat. Així mateix, els allotjaments de turisme rural i els apartaments turístics han experimentat un descens d’aproximadament un 10% pel que fa a clients i nits d’allotjament.

El sector preveu superar els 205.000 turistes estrangers que van visitar Lleida durant tot l’any passat

D’altra banda, 121.200 turistes estrangers han visitat aquest estiu les comarques de Lleida, la qual cosa representa un increment de més del 10% respecte a l’estiu passat. Les pernoctacions dels visitants estrangers van superar les 276.000, un creixement del 6,4%. El sector preveu superar el rècord de turistes internacionals que es va marcar l’any passat amb 205.000.

Mentrestant, el sector dels esports d’aventura preveu un increment d’entre el 3 i el 5 per cent en el nombre d’activitats que es van oferir l’any passat (van ser 731.017), com ja va avançar SEGRE. Val a recordar que la temporada de turisme actiu s’acabarà el 15 d’octubre vinent.

Projecten el refugi de Mallafré al Parc d’Aigüestortes

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha impulsat el nou refugi de Mallafré dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La finalitat del projecte és la substitució de l’actual refugi per adaptar-lo a les necessitats d’espai de la instal·lació. El projecte preveu tirar a terra l’edifici actual i la construcció d’un altre de nou amb la implantació de sistemes de generació elèctrica a través de plaques fotovoltaiques, que serviran també per a la producció d’aigua calenta sanitària. D’altra banda, ha finalitzat la restauració ecològica d’hàbitats aquàtics, a la zona de la presa de la vall Peguera. Es tracta d’una prova pilot, en el marc del projecte europeu Life LimnoPirineus, per actuar en torberes singulars en el conjunt del Pirineu, i disposar d’experiències concretes executades i monitoritzades que serveixin de base per a futures actuacions similars.

tracking