SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

El Govern dóna per perduts els vols d'esquiadors de Neilson a Alguaire

Per dificultats per reemplaçar avions de Thomas Cook, que va fer fallida un mes enrere

Imatge de la reunió d’ahir de la taula estratègica de l’aeroport d’Alguaire.

Imatge de la reunió d’ahir de la taula estratègica de l’aeroport d’Alguaire.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat dóna per perduts els vols d’esquiadors de Neilson a Alguaire després de la fallida de Thomas Cook, que aportava la major part dels avions que utilitzava el turoperador britànic a la campanya d’hivern. El Govern apunta que l’impacte de la pèrdua seria “insignificant” i que es mantenen els vols dels suecs Quality Travel.

La Generalitat dóna gairebé per perduts els vols d’esquiadors de Neilson a l’aeroport d’Alguaire per a la pròxima campanya d’hivern després de la fallida del gegant mundial Thomas Cook. Aquest fet ha deixat el turoperador sense una part dels avions que feia servir fins ara per portar turistes del Regne Unit a les pistes d’esquí d’Aran i, sobretot, les d’Andorra. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, va explicar ahir després de la reunió de la taula estratègica de l’aeroport que “Neilson estaria tenint dificultats per trobar proveïdors alternatius i estaria intentant reorganitzar o fins i tot canviar el seu model de negoci i no operar tant amb vols xàrter sinó amb rutes preexistents”. Gavín va apuntar, a més, que si “aquesta acaba sent la decisió perdríem l’activitat de Neilson”.

Si Neilson cancel·la els vols d’hivern, Alguaire mantindria els del turoperador suec Quality Travel, que “és el que més visitants porta a Aran”. Aquesta aerolínia aporta uns 4.000 passatgers durant la campanya d’hivern davant dels 14.000 de Neilson. A més, va assegurar que l’impacte de la pèrdua dels vols britànics seria “insignificant”. S’ha de recordar que la previsió del turoperador britànic era posar a la venda 10.000 paquets turístics per anar a esquiar sobretot a les pistes d’Andorra i en menor part a Aran.

La Generalitat aposta per convertir les instal·lacions en una “plataforma industrial aeronàutica”

No obstant, Gavín va apuntar que aquesta “no és una activitat estratègica” per a l’aeroport i que “generaria un impacte negatiu en el turisme d’Andorra”, però no en el de les comarques de Lleida. Això es deu al fet que només uns 300 o 400 turistes britànics que arribaven a Alguaire amb els vols de Neilson optaven per esquiar a les pistes de la Val d’Aran.

En aquest sentit, va destacar que “cada any aconseguíem que uns quants més” optessin per les pistes i establiments aranesos. Va afirmar que “el producte de Neilson era low cost, de quantitat més que de qualitat, i no tenia el nostre territori com a destinació principal”, va dir Gavín.

D’aquesta manera, va apuntar que el turoperador suec porta més visitants a les comarques de Lleida i “han manifestat el seu interès a augmentar la seua oferta de la Val d’Aran”. D’altra banda, Gavín va recordar l’aposta de la Generalitat per convertir l’aeroport d’Alguaire en una “plataforma industrial aeronàutica” i va apuntar que, des que s’ha iniciat aquesta estratègia, els vols de passatgers són “una activitat totalment complementària”.

Lleida, de nou a la taula estratègica després de 6 anys La reunió de la taula estratègica d’ahir va ser la primera després de les eleccions municipals del maig. En la trobada, la Paeria de Lleida i la Diputació van reafirmar el seu compromís amb Alguaire. D’aquesta manera, la Paeria es reincorpora a la taula després de sis anys i el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, va explicar que es “posaran al dia amb els compromisos que s’havien adquirit”, que ascendeixen a uns 600.000 euros. El president de la Diputació, Joan Talarn, veu Alguaire com “un pont obert al món”.

tracking