SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Nova ubicació de la Fira del Préssec d'Alfarràs per potenciar el comerç

Se celebra aquest cap de setmana al centre urbà i abandona el poliesportiu

Les edils Rosa Gràcia i Margareth Ojeda van presentar la fira.

Les edils Rosa Gràcia i Margareth Ojeda van presentar la fira.D.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 26a edició de la Fira del Préssec d’Alfarràs que tindrà lloc aquest cap de setmana canvia d’ubicació i se celebrarà al centre urbà en comptes d’al pavelló poliesportiu, com venia fent-se des de fa anys. Segons l’alcalde, Joan Carles Garcia, d’aquesta forma es facilitarà la participació a tots els comerços, que obriran les portes dissabte i diumenge.

“L’objectiu és promocionar l’activitat comercial i implicar el sector en la fira, ja que en els últims anys hi havia hagut un desinterès creixent”, va explicar.

L’ajuntament també habilitarà una carpa perquè els establiments dels afores també puguin ser presents al centre neuràlgic del certamen. A més, també es presentarà l’app e-RRÀS, Alfarràs online, promoguda per l’Associació de Comerciants i Empresaris de la població.

Amb aquesta iniciativa s’ha aconseguit passar de dos comerços locals participants en el certamen els últims anys, a una trentena. En total hi haurà uns seixanta expositors en aquesta fira multisectorial. Garcia va recordar que en els primers anys Alfarràs celebrava una festa als carrers dedicada al préssec que després va passar al pavelló, amb la qual cosa, d’aquesta forma, es recuperen els orígens.

La Fira del Préssec de Pinyana acollirà dissabte jornades tècniques que versaran sobre el futur d’aquest producte, concursos gastronòmics o l’elecció del millor préssec groc i vermell. També hi haurà demostracions d’elaboració de préssec en conserva i xarrades de nutricionistes. La Fira acollirà el XIV Màster de pesca amb mosca a la Ribagorçana, una exposició de cotxes antics i un homenatge als esportistes d’elit Maria Banlles i José Gómez.

tracking