SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Presó de dos anys al venedor de loteria de les Borges

Va ser condemnat ahir després de reconèixer que no va ingressar la recaptació de la setmana de Nadal del 2016 || Li rebaixen la pena perquè ha tornat 30.000 euros

El judici es va celebrar ahir al matí a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar ahir al matí a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos anys de presó i sis d’inhabilitació per quedar-se 72.458,32 euros de la recaptació de la loteria corresponent a la setmana de Nadal de l’any 2016. Aquesta és la condemna per un delicte de malversació que va acceptar ahir un venedor de loteria de les Borges Blanques després de reconèixer els fets en un judici per conformitat a l’Audiència de Lleida, el primer que va celebrar com a nova presidenta de l’òrgan la magistrada Lucía Jiménez, que va dictar sentència in voce. D’aquesta forma, es va considerar provat que l’acusat, J.A.B.T., veí de Bell-lloc, no va ingressar al compte de Loteries i Apostes de l’Estat els 72.458,32 € corresponents a la recaptació que va fer al seu punt de venda durant la setmana del 19 al 25 de desembre del 2016. D’aquest import, l’acusat ja ha tornat 30.000 €, fet que va permetre que li apliquessin ahir l’atenuant molt qualificat de reparació del mal després de l’acord al qual van arribar la Fiscalia, la defensa i l’acusació particular, exercida per la companyia d’assegurances que tenia contractada l’acusat, que va abonar l’import defraudat. S’ha d’assenyalar que la Fiscalia sol·licitava inicialment set anys per un delicte de malversació o, alternativament, quatre anys de presó per un delicte d’apropiació indeguda.

L’acord també es va assolir perquè el venedor de loteria, després de reconèixer els fets, va acceptar pagar els 42.458,32 euros que encara no ha tornat en un termini de quatre anys. També haurà d’abonar 5.000 € més en concepte d’interessos i 2.500 de costes judicials. L’home no entrarà a presó al suspendre’s la condemna per no tenir antecedents. Ho va sol·licitar el seu lletrat i ni la fiscal ni l’acusació particular no s’hi van oposar. La magistrada ho va acordar sempre que no torni a delinquir en quatre anys i aboni la indemnització pactada.

tracking