SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Borsa d'habitatge per a joves a Arbeca

Mesura municipal amb la qual es vol frenar l’èxode a d’altres poblacions i llogar cases ara buides i, d’aquesta manera, reactivar el centre històric d’aquesta població

Centre històric d’Arbeca, a la comarca de les Garrigues.

Centre històric d’Arbeca, a la comarca de les Garrigues.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Arbeca ha obert una borsa d’habitatge perquè els propietaris que tinguin intenció de llogar i veïns que busquin un pis o casa per residir a la població puguin contactar entre ells. El punt al qual hauran de dirigir-se és l’Oficina d’Atenció a Ciutadà per inscriure’s a l’esmentada borsa. Segons l’alcalde d’aquest municipi de les Garrigues, Sergi Pelegrí, el primer objectiu és frenar l’èxode de joves cap a d’altres localitats i oferir la possibilitat que puguin viure la localitat. Pelegrí va indicar que és evident que hi ha un gran nombre de cases buides, sobretot al centre històric, que es podrien llogar. De fet, segons les dades de l’Idescat, xifra aquesta quantitat per sobre dels 230 habitatges d’un total de gairebé 1.400. D’altra banda, l’alcalde va afegir que hi ha estadístiques que confirmen una baixada en la població, que ha passat dels 2.500 habitants de fa anys als 2.162 censats l’any passat. D’altra banda, Pelegrí va apuntar que hi ha estudis que constaten que aquesta baixada en el nombre d’habitants no es deu a natalitat a la baixa si no a l’èxode de joves d’Arbeca cap a altres pobles, una situació que cal frenar. L’alcalde va apuntar que està previst un canvi a les ordenances en forma de bonificacions al lloguer d’habitatge que es preveu aprovar en pròxims plens.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament d’Arbeca ha donat llum verda definitiva al projecte de recuperació de l’espai del Molí de l’Ambó i la creació d’una ruta cicloturista que suposarà una inversió de 98.500 euros. Pelegrí va assenyalar que la iniciativa s’emmarca dins de la promoció i recuperació de les valls de Vinaixa. Amb aquesta actuació es consolidaran les ruïnes i es farà una zona de lleure al costat del Molí.

tracking