SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

VÍDEO | Linyola deixa places sense netejar com a protesta pels actes incívics

Ruptura de mobiliari i acumulació de brossa provocada per joves i el cost ascendeix a 6.000 € en nou mesos || Durant dos setmanes només buidaran les papereres

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Linyola no netejarà diverses places del municipi per dur a terme una “protesta silenciosa” en contra dels actes incívics de diversos joves del municipi en aquests espais públics. Aquesta localitat ja fa uns dos anys que pateix aquest problema: grups de nois i noies d’entre 13 i 20 anys es reuneixen en diferents places com la de Maria-Mercè Marçal, Ca la Pipa o les escales de la zona del Cas-tell i deixen aquestes zones plenes d’escombraries i brutícia. A més, els veïns també denuncien sorolls excessius fins a les 3 de la matinada, mobiliari urbà trencat i el consum de substàncies estupefaents per part d’aquests grups de joves. Segons el consistori, les despeses de neteja pels desperfectes ocasionats durant els nou primers mesos de l’any ja sumen 6.000 euros.

Per aquesta raó, l’ajuntament es limitarà a buidar les papereres de les places conflictives, sense netejar les altres zones brutes, durant aquesta setmana i la que ve. En aquest sentit, el consistori va remarcar que utilitzar un espai públic no és cap problema, sinó més aviat al contrari, però sí que ho són els nombrosos actes incívics que s’hi produeixen cada tarda. En algunes zones d’aquesta localitat del Pla d’Urgell ja es van instal·lar càmeres de seguretat com a mesura dissuasiva i que s’utilitzaran per poder formalitzar denúncies en un futur. L’ajuntament de Linyola va publicar ahir una carta a les seues xarxes socials informant d’aquesta situació i qualificant-la d’“injustificable i insostenible”. En la mateixa missiva també es destaca que amb aquesta acció no es vol culpar tots els joves del municipi i que tampoc no és acceptable l’“actitud de xantatge” d’alguns adolescents que intenten justificar els seus actes davant del fet que el municipi encara no disposa d’un local social públic per als joves, que requeriria la màxima pulcritud.

D’altra banda, l’ajuntament d’Alpicat ha tret a licitació la neteja del municipi per 270.000 euros (amb IVA inlòs). L’alcalde, Joan Gilart, va explicar que amb aquest nou contracte, els vehicles que oferiran el servei seran localitzables en temps real. El primer edil va apuntar que s’incorporarà la recollida de restes vegetals.

Una de les places de Linyola, amb una paperera desbordada i brutícia a terra.

Una de les places de Linyola, amb una paperera desbordada i brutícia a terra.AJUNTAMENT DE LINYOLA

tracking