SEGRE

COMERÇ INICIATIVES

Promotors del mercat Tot d'Aquí d'Artesa exigeixen promoció per no tancar

Impulsen degustacions gratuïtes de cassola de tros, demà, per atreure clients

Imatge del mercat Tot d’Aquí, que se celebra els diumenges.

Imatge del mercat Tot d’Aquí, que se celebra els diumenges.J. FARRÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors del mercat Tot d’Aquí d’Artesa de Segre que es va inaugurar el mes d’abril amb la participació de cinquanta productors del municipi i la comarca per donar a conèixer més de cinc-cents productes exigeixen més promoció de la iniciativa per evitar que es clausuri.

Aquesta iniciativa va sorgir de la necessitat de potenciar aquesta producció artesanal elaborada al municipi i pobles veïns com Vilanova de Meià, Foradada o Alòs de Balaguer, a més de ser una eina per incentivar el treball d’aquests elaboradors.

Els promotors del mercat, que se celebra els diumenges al matí, exigeixen més ajuts de les administracions per impulsar aquest mercat de proximitat i aconseguir atreure més públic, no tan sols del municipi, sinó d’altres pobles de les comarques lleidatanes, va explicar un dels impulsors, Pepe Pijuan. “És necessari aconseguir un revulsiu per subsistir i que la gent sàpiga que cada diumenge celebrem aquest mercat únic a Lleida”, va dir. Per fer-ho han començat a organitzar activitats paral·leles com promoure la tradicional cassola de tros i oferir al públic assistent racions gratuïtes. En el transcurs del matí s’elaborarà in situ aquest menjar, que s’anirà repartint entre els visitants que ho desitgin. Segons va explicar Pepe Pijuan, el cuiner anirà explicant els diferents passos d’elaboració i cocció dels aliments. Aquesta serà una de les mesures que els promotors volen impulsar per “ser més innovadors i aconseguir que aquesta iniciativa comercial ajudi també a fixar els productors de la zona al territori”.

L’entitat de productors demanen més ajuts a l’ajuntament, la Diputació o el departament de Comerç per implantar activitats que ajudin a la seua dinamització.

tracking