SEGRE

FESTES TRADICIONS

La Verema de Verdú recupera tota l'esplendor

Multitudinària Gran Piada per celebrar els trenta anys || Degusten el primer most

El carro amb el primer raïm va entrar a la plaça Major després de l’espectacle de les nimfes.

El carro amb el primer raïm va entrar a la plaça Major després de l’espectacle de les nimfes.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Verdú va celebrar ahir el dia gran de la trentena edició de la Festa de la Verema i el Vi. L’acte central va ser la Gran Piada, que va aconseguir omplir de gom a gom l’entorn de la plaça Major. L’arribada del raïm carregat amb un carro estirat per un cavall va permetre recuperar la màxima esplendor de la Gran Piada, protagonitzada per una trentena de veïns de la població. L’espectacle, ideat per la companyia Foradelugar capitanejada per l’artista local Arnau Vinós, va començar amb una dansa presidida per una nimfa de Bacus, que va estar acompanyada d’una dotzena de nenes, vestides de rosa. Seguidament va fer entrada a la plaça el carro carregat amb el raïm i els agricultors es van encarregar de posar-lo a la piadora perquè els més petits, vestits amb la indumentària típica de catalanet, el piessin i sortís així el primer most de la temporada de Verdú, que va poder degustar el nombrós públic assistent.

L’alcalde, Josep Mas, va celebrar l’èxit de la festa, que a la trentena edició va aconseguir omplir de nou el poble de visitants, en especial durant la jornada d’ahir diumenge. La Gran Piada la va completar la divuitena Trobada de Puntaires, que va reunir unes dos-centes aficionades a les puntes de coixí procedents de més quaranta localitats, així com la quarta Trobada Gegantera, amb una dotzena de colles. Val a destacar que aquesta edició va servir per batejar els dos nous gegants de la Colla Gegantera i Grallera de Verdú, el Ramon i la Quimeta, construïts a imatge d’unes figures que va dissenyar en el seu moment el ceramista de Verdú Enric Orobitg. Aquestes dos figures se sumen a la geganta Magdalena, que Verdú va estrenar l’any 2016.

Els més petits de Verdú van fer els honors al dur a terme la primera piada de l’any

Com a novetat, es va celebrar amb èxit un dinar popular a la plaça Castell, que va reunir més de dos-cents comensals, i una master class de cava. Va completar la jornada la mostra de vins de la DO Costers del Segre, que ja va obrir les portes dissabte a la tarda, un taller infantil de pintura amb vi, visites guiades a la torre del castell, futbol i música amb Amaia Hernàndez Trio i Orquestra Premium.

El carro amb el primer raïm va entrar a la plaça Major després de l’espectacle de les nimfes.

El carro amb el primer raïm va entrar a la plaça Major després de l’espectacle de les nimfes.X. SANTESMASSES

tracking