SEGRE

EDUCACIÓ INFRAESTRUCTURES

Retirat amiant en nou escoles de vuit municipis de Lleida

A Lleida, Agramunt, Tàrrega, Balaguer, els Alamús, Sant Martí de Riucorb, Vilanova de Meià i Ciutadilla || Per 717.970 euros

Retirada d’amiant durant la demolició de Magisteri.

Retirada d’amiant durant la demolició de Magisteri.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Educació ha retirat amiant en nou centres educatius de vuit municipis de Lleida durant els últims dos anys, segons va explicar el seu titular, Josep Bargalló, en una resposta parlamentària. L’import d’aquestes actuacions ha ascendit a un total de 717.970,22 euros.

En concret, des del 2017 fins a l’actualitat s’ha retirat fibrociment dels instituts Guindàvols i Màrius Torres de Lleida, de l’institut Manuel del Pedrolo de Tàrrega, de l’institut Ribera del Sió d’Agramunt, de l’escola Arrels dels Alamús, de l’institut Almatà de Balaguer, de l’escola Tallat de Sant Martí de Riucorb, del col·legi Mare de Déu del Puig de Meià de Vilanova de Meià i de l’escola de Ciutadilla. Les actuacions van ser principalment la retirada de baixants i plaques d’amiant, la substitució de cobertes i de canonades. Té un cost molt divers i va des d’un mínim de 8.000 euros fins un màxim d’una mica més de 330.000.

S’ha actuat en la retirada de baixants i plaques d’amiant, de cobertes i en canonades

En resposta a una pregunta presentada pel PSC, el conseller va detallar que, del 2010 al 2016, han executat vint-i-una obres en centres educatius catalans per retirar amiant, i des de l’any 2017 fins a l’actualitat s’han adjudicat 103 actuacions a tot Catalunya, amb un cost total que ascendeix a 7.790.606,18 euros.

El conseller va afirmar que, durant el període entre el 2010 i el 2016, les accions de retirada d’amiant en centres educatius es feien conjuntament amb l’execució d’altres obres, de manera que en alguns casos no es pot identificar “l’actuació de retirada d’amiant de forma concreta”.

Així mateix, la Generalitat va retirar el 2017 un total de vint-i-quatre pissarres amb un cost de 16.415,42 euros; el 2018 un total de vint per 15.551,05 euros, i aquest any té previst retirar-ne seixanta-sis amb un pressupost de 75.000 euros. Des d’Educació van informar que a Lleida no quedava cap pissarra amb amiant. El conseller va explicar que les actuacions per retirar amiant en centres s’executen durant les vacances.

tracking