SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Una firma preveu invertir setanta milions en un parc eòlic a la Franja

L’alcaldessa va informar del projecte al ple, que va aprovar apujar taxes l’IPC el 2020

El centre urbà de la població de Mequinensa.

El centre urbà de la població de Mequinensa.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Mequinensa, Magda Godia (PSOE), va informar la corporació municipal al ple d’aquest mes de les reunions mantingudes amb un empresa eòlica interessada en la instal·lació d’un parc d’aerogeneradors en el municipi que suposarà una inversió de 70 milions d’euros. Godia va assegurar que ho va comunicar al ple al considerar que les perspectives són bones ja que “tot i que hi ha moltes empreses que han proposat iniciatives similars, aquesta ja té solucionada la problemàtica de la connexió per derivar l’energia elèctrica a la xarxa”.

També va explicar la reunió amb els inversors del projecte hoteler Ebrus, que contempla l’obertura d’un càmping de luxe al municipi que costarà gairebé sis milions i crearà una vintena de llocs de treball (vegeu SEGRE del 4 de juny). Godia es va referir a la trobada amb la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) Dolores Pascual, per parlar del manteniment de la cua de l’embassament de Riba-roja (vegeu el desglossament). El ple va donar llum verda a les ordenances reguladores dels preus públics i les taxes per al 2020. Només es modifiquen les que van lligades a l’IPC, per la qual cosa s’incrementen un 0,3% i són les de vehicles, cementiri, expedició de llicències i documents, sanejament, recollida d’escombraries (que porta a terme la comarca), ocupació de via pública, aigua de boca i lloguer de maquinària municipal i serveis d’operaris del consistori. Va aprovar dos mocions del PAR, una per bonificar impostos als vehicles híbrids amb entre un 30 i un 50% i una altra de suport al sector hortofructícola.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament ha iniciat les obres de reposició de voreres i ferm en un tram del carrer W que costaran 41.140 €.

Demanen un informe per netejar els llots del pantà de Riba-roja

L’ajuntament de Mequinensa ha encarregat un estudi tècnic i jurídic que aclareixi les responsabilitats que tenen els organismes que gestionen i exploten el pantà de Riba-roja, una decisió que s’ha pres per l’estat degradat en què es troba la cua del pantà amb seriosos problemes d’acumulació de llots i brossa i proliferació de macròfits, una situació que impedeix que es pugui aprofitar un recurs econòmic important per al municipi. 

tracking