SEGRE

FAUNA EQUIPAMENTS

Bellver tindrà el primer centre de rehabilitació de cavalls del Pirineu

Amb capacitat per a deu animals de competició

La zona de Bellver de Cerdanya on es construirà el centre de recuperació de cavalls.

La zona de Bellver de Cerdanya on es construirà el centre de recuperació de cavalls.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nucli de Pi, a Bellver de Cerdanya, tindrà el primer centre de recuperació i rehabilitació de cavalls de competició del Pirineu. Es tracta d’un projecte d’iniciativa privada que tindrà una capacitat inicial per a deu animals.

Olga Ferrer, promotora de l’equipament, va explicar ahir que ja disposen del terreny, amb una superfície de 10.000 metres quadrats, però que la voluntat és ampliar l’espai “per donar més llibertat als animals”, tenint en compte, apuntava, que “cada cavall necessita un espai d’entre 2.000 i 3.000 metres per viure en bones condicions”. El centre serà un equipament en el qual els animals podran descansar al finalitzar les competicions, recuperar-se després d’una operació o viure-hi durant l’època de jubilació.

Els equins descansaran a l’acabar les competicions i podran recuperar-se després d’una operació

Ferrer va assegurar que el centre “oferirà atenció integral equina a mode de geriàtric” i tindrà servei de cures, rehabilitació i tot allò que necessiti l’animal, “sempre en un ambient relaxat”, perquè “no pretenem construir una hípica on venir a muntar els cavalls”.

Aquest projecte preveu la construcció de deu boxs individuals, a banda de coberts per a palla i la maquinària. Ferrer compta amb un acord amb la unitat equina de l’Hospital Clínic Veterinari de la Universitat Autònoma de Barcelona per poder-hi allotjar els animals operats. Les característiques de la finca fan que l’espai sigui idoni per acollir un centre d’aquestes característiques, segons va assenyalar Ferrer.

La previsió dels impulsors de la iniciativa és començar les obres i tenir enllestit el centre el 2020. El projecte ja disposa de l’aprovació del departament de Territori i la inversió rondarà entre els 200.000 i els 300.000 euros.

tracking