SEGRE

SILVICULTURA CONTRACTE PÚBLIC

Subhasten 64.375 tones de fusta per 2,9 milions d'euros

De 3.000 hectàrees forestals de nou comarques del Pirineu || L’explotació forestal crea 645 llocs de treball aquest any

Un moment de la subhasta presidida per la consellera Jordà a l’ajuntament de Montferrer.

Un moment de la subhasta presidida per la consellera Jordà a l’ajuntament de Montferrer.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Agricultura va subhastar ahir 64.375 tones de fusta per un valor de 2,9 milions d’euros en “l’acte més important per al sector forestal de Catalunya”, segons la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que va presidir la jornada celebrada a l’ajuntament de Montferrer i Castellbò. La fusta venuda és el resultat de la gestió forestal de 3.000 hectàrees de boscos públics. Jordà, que es va encarregar de la clausura de l’acte, va destacar que es crearan fins a 645 llocs de treball, dels quals “150 són persones que treballaran directament al bosc i la indústria de la fusta, mentre que les 495 restants es beneficiaran de forma indirecta”.

Des de les 11 del matí i durant més de dos hores es van subhastar 52 lots de fusta entre 23 empreses interessades que van ser presents en l’acte. Els lots subhastats van ser de fusta procedent de nou comarques (Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Noguera, Jussà, Sobirà, Segrià i Solsonès) i 42 municipis i entitats locals. Les que van aportar més volum van ser l’Alt Urgell (27 per cent), Cerdanya (15 per cent) i el Berguedà (28 per cent).

Jordà va reivindicar “la necessitat de dur a terme una bona gestió dels boscos davant el debat de sectors ecologistas”.“Avui venem fusta però també es compra gestió forestal i prevenció d’incendis”, va concloure.

Pla estratègic per revaloritzar la matèria primera Jordà va fer referència al pla estratègic forestal de Catalunya que prepara la conselleria i que busca “valoritzar i dinamitzar encara més el producte del bosc públic i privat”. Va defensar “la construcció a través de l’ús de la fusta” com a fórmula per revaloritzar aquesta matèria primera. “No estem inventant res ja que ja existeixen molts països que aposten per això però ens obsessiona molt aquest tipus de construcció “, va insistir.

tracking