SEGRE

TRIBUNALS ACTIVITAT

Els jutjats de Lleida tenen 18.700 assumptes pendents

Augmenten sobretot en els de família, mercantil i delictes de menors || L’increment és d’un 18 per cent en un any

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’activitat dels jutjats lleidatans al tancament del segon trimestre d’aquest any va registrar un augment respecte al mateix període del 2018, amb un 10 per cent més de causes judicials ingressades, sobretot per qüestions de família i mercantil, en l’àmbit civil, i de delictes de menors o per violència contra la dona, a la secció penal. Segons les dades publicades ahir pel Consell General del Poder Judicial, els tribunals de la província de Lleida van ingressar un total de 12.729 assumptes nous entre els mesos d’abril i juny d’aquest any, la qual cosa implica un augment del 9,9% respecte als mateixos mesos de l’exercici anterior. Aquest augment es deu, en més proporció, al creixement de l’activitat als jutjats mercantils, que resolen, entre altres qüestions, les demandes presentades per productes financers abusius com les clàusules sòl o les preferents. Segons el Poder Judicial, aquests jutjats han ingressat un 330 per cent més d’assumptes a les comarques de Ponent en el segon trimestre de l’any. Els segueixen els casos ingressats a la secció civil de l’Audiència Provincial de Lleida, que també resol sobre les demandes contra la banca, amb un increment del 51,5%, i els assumptes de família, amb un augment del 33,4%.

En l’àmbit penal, els jutjats menors de la província han registrat un 72,5% més de causes entre els mesos d’abril i juny d’aquest any, i d’altra banda l’increment als jutjats que tramiten les denúncies per violència contra la dona ha estat d’un 16,6%. El Poder Judicial assenyala que, al final d’aquest trimestre, els tribunals de Ponent tenien un total de 18.719 causes judicials en tràmit, la qual cosa representa un 18% més que en el mateix període del 2018. Així mateix, es van dictar un total de 3.280 sentències, un 9,6% més. L’increment més notable són les resolucions en l’àmbit civil, amb un 30,4% més de sentències, i pel que fa al penal l’augment és d’un 1,4%.

Entre els mesos d’abril i juny els jutjats lleidatans van dictar 3.280 sentències, un 9,6% més que el 2018

En el conjunt d’Espanya, les dades recollides a l’informe mostren que la taxa de litigiositat s’ha mantingut en nivells similars als de fa un any, amb 33,6 assumptes per cada 1.000 habitants.

tracking