SEGRE

CERTAMEN FIRA DEL TORRÓ

Agramunt creix en productors de torró i fa d'aquest producte un atractiu turístic

Celebra la 31a Fira del Torró amb demostracions dels xefs Marc Ribas i Jordi Cruz que esgoten entrades || Els artesans presenten nous sabors i Talarn destaca el seu caràcter innovador en l’acte inaugural

Marc Ribas va ser un dels protagonistes del certamen.

Marc Ribas va ser un dels protagonistes del certamen.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El torró d’Agramunt creix amb nous productors, que a més converteixen aquest dolç en un nou atractiu turístic per a la capital del Sió. Tot plegat queda patent a la 31a Fira del Torró, que es va inaugurar ahir i que es prolongarà fins avui. El certamen ha incorporat una nova firma torronera, amb la qual se sumen sis obradors que es dediquen a aquest producte al municipi.

La capacitat dels artesans del torró per innovar i mantenir alhora l’elaboració artesanal explica en bona mesura aquest creixement. El president de la Diputació, Joan Talarn, va posar èmfasi en aquest get durant l’acte inaugural de la fira. Va elogiar el caràcter emprenedor dels artesans d’Agramunt per agafar un producte “del qual podríem remuntar-nos al segle XVII” i projectar-lo al futur i internacionalitzar-lo amb la innovació. Per la seua part, l’alcalde, Bernat Solé, va destacar que un dels objectius és “desestacionalitzar” el torró i el xocolate. Va afegir que ho estan aconseguint amb nous sabors, com el torró de cervesa i el torró de tiramisú que presenta Torrons Vicens; el torró cremós cruixent amb carquinyolis de Torrons Roig; el praliné de galeta amb fruita de la passió de Torrons A. Lluch; un lingot de trufa autèntica amb cobertura del 80 per cent de cacau i nibs de cacau de Torrons Fèlix; el torró de xocolate Ruby amb pètals de rosa i caramel de Virginias, i el torró amb xocolate i menta de L’Agramuntina.

La quinzena d’activitats d’ahir a l’Aula del Gust, del Tast i l’Espai Cuinetes van esgotar totes les entrades

Solé va afegir que el certamen és un exemple “d’aquest binomi entre el torró i el xocolate a la pedra amb la gastronomia”, i va recalcar que la fira rep “alguns dels xefs més prestigiosos del país”. Hi va haver demostracions de cuina a càrrec dels xefs televisius Marc Ribas i Jordi Cruz, que van esgotar les entrades que s’havien posat a la venda. La directora del certamen, Tamara Lombardo, va indicar que “finalment ho vam solucionar doblant l’aforament habitual en les dos sessions”.

Agramunt s’ha convertit en un referent turístic vinculat al torró i al xocolate. La fira se celebra en un cap de setmana però actualment són milers els visitants que rep Agramunt durant tot l’any, ja que els obradors tenen botigues amb valor afegit, ofereixen demostracions en directe i tenen espais expositius com el Museu del Torró de Vicens.

Virginias inaugura el primer obrador al centre d’Agramunt

La marca Virginias, dirigida ara per Àngel Jubete a través d’Acrimont Foods, va inaugurar ahir el primer obrador a Agramunt, en el qual els visitants poden gaudir d’una zona de degustació i maridatge de torrons i xocolates, i alhora que poden descobrir documents històrics relacionats amb la tradició torronera de la localitat. L’espai expositiu compta amb peces de col·leccionista i un pla amb vuit dels nou obradors de torró que hi havia l’any 1900 a la capital del Sió. 

Durant l’acte d’inauguració, en què van actuar els Tabalers de l’Espetec, Jubete va retre homenatge a Pepita Vicens Teixidó, de 94 anys, la veïna més antiga d’Agramunt vinculada a una família amb tradició torronera. De fet, l’homenatjada apareix en una fotografia de l’any 1933, amb tan sols vuit anys, a l’obrador dels seus avis i el seu oncle.

Marc Ribas va ser un dels protagonistes del certamen.

Marc Ribas va ser un dels protagonistes del certamen.SEGRE TÀRREGA

Marc Ribas va ser un dels protagonistes del certamen.

Marc Ribas va ser un dels protagonistes del certamen.SEGRE TÀRREGA

Marc Ribas va ser un dels protagonistes del certamen.

Marc Ribas va ser un dels protagonistes del certamen.SEGRE TÀRREGA

tracking