SEGRE

FIRES ALT URGELL

La nova Fira de Muntanya relleva la Fira del Rovelló per falta de bolets

Coll de Nargó crea un certamen que engloba l’antiga fira i l’Aplec d’Escaladors || Comprèn des de productes alimentaris artesanals fins a activitats turístiques

La nova fira reuneix des de parades de productes locals fins a un ‘outlet’ d’escalada i esports.

La nova fira reuneix des de parades de productes locals fins a un ‘outlet’ d’escalada i esports.AJUNTAMENT DE COLL DE NARGÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coll de Nargó va estrenar ahir la nova Fira i Festa de Muntanya, un certamen que engloba la vint-i-cinquena Fira del Rovelló i la setena edició de l’Aplec d’Escaladors, la trobada no competitiva d’aficionats a aquest esport més gran de Catalunya. L’ajuntament ha creat aquesta fira al constatar que la producció de bolets ha anat caient de forma constant en els últims anys, fins al punt en què les escasses collites “ja no donen per si soles per celebrar una fira”, segons va explicar l’alcalde, Martí Riera. “Sembla un efecte del canvi climàtic”, va afegir. L’escassetat ha estat generalitzada aquesta tardor al conjunt del Pirineu per la falta de pluges.

“Comprar rovellons procedents de l’est d’Europa a Mercabarna per intentar mantenir la fira tal com va ser en anys anteriors hauria estat com fer-nos trampa jugant al solitari”, va valorar el primer edil, que va apuntar que l’afició boletaire es manté intacta hi hagi molts o pocs bolets. A les sis del matí, nombrosos boletaires van participar en el tradicional esmorzar popular que precedeix la sortida al bosc a la recerca de rovellons i altres bolets.

La nova fira de Coll de Nargó es prolongarà fins avui al migdia i abraça des de parades de productes locals d’alimentació fins a un outlet de productes d’escalada i expositors dedicats a activitats esportives a l’aire lliure.

Així mateix, hi és present l’oferta turística d’altres municipis de la comarca, com Oliana i Peramola, i també les instal·lacions per a vols en parapent a Organyà. Així mateix, Coll de Nargó dóna a conèixer el Geoparc Conca de Tremp-Montsec al ser l’únic municipi de l’Alt Urgell que en forma part.

“Es tracta d’una fira que té vocació comarcal”, va recalcar l’alcalde. Riera va assenyalar que la resposta del públic a aquest nou certamen és bona i va apuntar que “pot arribar a ser-ho molt més si tornem a tenir anys amb molts bolets”.

tracking