SEGRE

TERRITORI PROMOCIÓ

Més de 160 persones a la festa senderista de la Vall de Boí

Durant el cap de setmana recorreran tots els punts d’interès

Un grup de senderistes visitant l’església d’Erill la Vall.

Un grup de senderistes visitant l’església d’Erill la Vall.PTVB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 160 persones van participar ahir en el IV ValldeBoí Trek Festival, la festa senderista que se celebra el cap de setmana i que té com a eix vertebrador els gairebé 100 quilòmetres de camins del municipi.

Aquesta xarxa de senders uneix el patrimoni arquitectònic declarat d’interès mundial i també el natural, com és el cas del Parc d’Aigüestortes, entre d’altres. Val a destacar la gran afluència de públic sobretot interessat a recrear la ruta que van fer el 5 de setembre del 1907 els membres de l’expedició de l’Institut d’Estudis Catalans que van recórrer la vall per estudiar el romànic català.

Totes les rutes les dirigeixen guies especialitzats. Per finalitzar la jornada a les 20.00 hores es va celebrar una degustació de productes locals alhora que una observació del cel, declarat per la Unesco destinació turística Starlight. Avui les rutes començaran a les 9.30 hores amb tres itineraris.

La ruta cap l’estany Negre, un trajecte d’alta muntanya que sortirà de Cavallers; la ruta per reviure la festes de les falles i la ruta d’orientació i exploració són els itineraris.

tracking