SEGRE

ACCIDENTS ESPORTS DE RISC

Mor un paracaigudista en un salt des de la presa de la Llosa del Cavall

Els Mossos el van trobar a la nit després d’iniciar la recerca al matí || L’empresa d’aventura que opera a la zona diu que va saltar pel seu compte

Imatge d’arxiu de la presa de la Llosa del Cavall, a la comarca del Solsonès.

Imatge d’arxiu de la presa de la Llosa del Cavall, a la comarca del Solsonès.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van trobar ahir a la nit el cos sense vida d’un home que practicava salt base amb paracaigudes durant el matí a la presa de la Llosa del Cavall, al Solsonès. Al llarg de la tarda, la policia el va buscar en helicòpter i amb una unitat aquàtica fins a trobar el cadàver, segons informa Regió 7.

Els fets van tenir lloc uns minuts abans de dos quarts de deu del matí. No era una activitat programada per l’empresa que habitualment fa esports d’aventura en aquesta zona de la Llosa del Cavall. Fa un any que una plataforma organitza activitats per fer pònting saltant des de la corona del dic al municipi de Navès.

L’Agència Catalana de l’Aigua va regular cabals per facilitar les actuacions al riu Cardener

Els responsables de l’empresa i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) van confirmar que el paracaigudista va saltar pel seu propi compte i que no havia contractat els serveis de l’empresa. Els Mossos no van poder confirmar si el paracaigudista va saltar exactament del dic o de la plataforma que hi ha instal·lada amb aquesta finalitat.

En tot cas, els responsables de l’empresa d’esports d’aventura asseguren que accedir a la plataforma és molt difícil perquè està tancada i només s’hi pot anar quan ells obren l’accés. A més, van indicar que les mesures de seguretat són extremes per evitar incidències en tot moment.

L’home s’havia desplaçat a la presa amb dos paracaigudistes més, que van alertar Emergències de l’accident. Per la seua part, els Mossos van sol·licitar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) reduir cabals a la part on l’aigua de l’embassament va al riu Cardener per tal de buscar amb més facilitat al poder definir millor el curs i facilitar els treballs als equips d’emergència.

L’empresa de Solsona Quesaltilaiaia va iniciar fa un any els salts amb corda elàstica (bungee) des de la presa de la Llosa i des d’aleshores el nombre de clients ha estat continu. D’altra banda, s’ha de destacar que el mes d’agost passat el mateix conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, va saltar des de la plataforma de bungee de la Llosa del Cavall després de fer una visita al Solsonès per anunciar ajuts per al desplegament de plans d’usos als pantans de Catalunya, entre els quals Sant Ponç i la Llosa.

tracking