SEGRE

SEGARRA

«Sense facilitats perquè la gent no se'n vagi, l'interior serà un desert»

«Sense facilitats perquè la gent no se’n vagi, l’interior serà un desert»

«Sense facilitats perquè la gent no se’n vagi, l’interior serà un desert»SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons l’agricultor Tomàs Sarri, un dels cinc veïns de Montfar, els petits pobles mantindran la població al territori mentre es pugui viure de l’agricultura i els ajuntaments puguin mantenir la prestació dels serveis bàsics. En el cas de Montfar, fins fa tres mesos només hi havia dos habitants. Amb la recent arribada d’una nova família ja són cinc. Segons Tomàs, la Generalitat ha de fer un esforç important perquè la població dels petits pobles es mantingui ja que altrament les zones d’interior es podrien convertir en un desert.

Montfar és una de les trenta-cinc poblacions de la Segarra que tenen menys de vint habitants. N’hi ha com Granollers o Suró, on només queden dos habitants, o Montlleó i Muller, on només en queda un. No obstant, fins i tot en aquestes poblacions es continua mantenint l’activitat agrícola. La Segarra compta amb 22.800 veïns en 103 poblacions, enfront de les quals hi ha deu poblacions sense habitants des de fa dècades com són el Far, Palamós o Santa Fe de Montfred.

Segons va assenyalar el president del consell comarcal, Francesc Lluch, és preocupant el fet que a les petites poblacions la gent és molt gran. Per aquesta raó, considera important que hi hagi una sensibilitat per part de les administracions a invertir en els pobles més petits per fer-los atractius per a nous habitants i lluitar d’aquesta manera contra l’abandó de les cases.

tracking