SEGRE

LES GARRIGUES

Un 25 per cent de població jubilada i una plataforma de serveis per a la gent gran

Un 25 per cent de població jubilada i una plataforma de serveis per a la gent gran

Un 25 per cent de població jubilada i una plataforma de serveis per a la gent granM. CODINAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Garrigues és una de les comarques més envellides de Lleida. De fet, el vint-i-cinc per cent de la població té seixanta-cinc anys o més. Això va portar el consell comarcal a posar en marxa una plataforma per mancomunar serveis per a la gent gran i millorar-los la qualitat de vida facilitant-los l’autonomia i fomentant l’envelliment actiu. A Lleida, altres municipis com Anglesola també compten amb un centre de serveis per a la gent gran.

L’avançada edat de la població de les Garrigues ha fet que en municipis com Fulleda, que és el que té menys habitants de tot les Garriges (84), el nombre de naixements hagi caigut en picat. En els últims divuit anys només hi ha nascut una nena, la Martina, que va nàixer el 2016 i es va convertir en la veïna més jove del poble.

Els seus pares, Cristina Puigventós i Carlos Bernal, valoren molt positivament haver-se instal·lat a Fulleda i criar-hi la seua filla perquè “és un entorn molt sa i pedagògic per a una nena petita i les relacions aquí són molt properes”.

Tots dos opinen que les persones que viuen en un poble tan petit “normalment és perquè estan molt vinculades al territori o busquen més qualitat de vida” encara que això suposi de vegades “menys comoditats”. Per la seua banda, creuen que la falta de polítiques en l’àmbit social i familiar fan de Fulleda un poble poc atractiu perquè s’hi instal·lin noves parelles joves, cosa que dificulta revertir l’actual dinàmica d’envelliment de la població.

Per la seua part, Jordi Arbós, alcalde de Fulleda, creu que és necessari “potenciar l’atractiu turístic de la zona per dinamitzar l’economia local” i crear així “nous llocs de treball” i, per tant, “més oportunitats perquè nova gent s’hi instal·li”.

És per aquest motiu que entre els seus objectius com a primer edil figura el d’“ampliar l’oferta de turisme” amb iniciatives com el projecte Fulleda Turisme Actiu, així com el nou pàrquing d’autocaravanes i “crear una borsa d’habitatges des de l’ajuntament” amb l’objectiu de compensar l’actual falta d’estoc i posar més facilitats a possibles nous veïns.

tracking