SEGRE

CERTÀMENS CLAUSURA

La Fira del Torró d'Agramunt tanca amb xifres rècord de visitants i vendes

La 31 edició de la Fira del Torró va tancar ahir amb doble rècord de xifres en vendes i visitants i la satisfacció dels artesans i paradistes, que van aconseguir vendre gairebé totes les existències. L’aforament del certamen va estar gairebé al 100% durant el cap de setmana a causa del bon temps, el dissabte festiu i l’assistència de xefs mediàtics

Àngel Velasco va repartir entre el públic dos barres gegants de torró de 8 metres i 300 quilos cadascuna.

Àngel Velasco va repartir entre el públic dos barres gegants de torró de 8 metres i 300 quilos cadascuna.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira del Torró d’Agramunt va tancar ahir la trenta-unena edició amb un doble rècord, tant de visitants com de vendes. La directora del certamen, Tamara Lombardo, va assegurar que “ha estat una de les edicions amb més afluència de visitants dels últims anys, i tant els expositors dels pavellons com els paradistes estan molt satisfets”. Lombardo va atribuir aquest increment al bon temps del cap de setmana, al fet que dissabte va ser també festiu i a l’haver comptat amb dos xefs mediàtics com Jordi Cruz i Marc Ribas.

Per la seua part, els artesans del torró van destacar un lleuger increment de vendes respecte a l’any passat per a Torrons Fèlix i Torrons Roig, i gairebé del 30 per cent, segons Torrons Vicens. Tots els torronaires van indicar que els torrons més demandats segueixen sent el tou d’ametlla i el torró d’Agramunt, si bé van reconèixer que cada vegada més el públic aposta per la innovació.

L’assistència de Jordi Cruz o Marc Ribas va ser un dels revulsius que van omplir de públic el certamen

En aquest sentit, va tenir un gran èxit el torró de cervesa de Torrons Vicens i Albert Adrià i l’àmplia gamma de xocolates i torrons d’autor de Torrons Fèlix.

Un dels actes més multitudinaris d’ahir va ser quan el mestre artesà i propietari de Torrons Vicens, Ángel Velasco, va repartir entre el públic les dos barres gegants de torró, de 8 metres i 300 quilograms cadascuna, dedicades al torró de cervesa i a un torró en homenatge al certamen, fet a base de torró d’Agramunt i xocolate a la pedra també d’aquesta localitat. Pel que fa a l’Aula del Gust, l’Aula del Tast i l’Espai Cuinetes, dissabte van esgotar totes les entrades, com ja va publicar SEGRE, i ahir van assolir el 90 per cent.

La directora del certamen va assenyalar que el públic havia valorat molt positivament el concert d’El Petit de Cal Eril de dissabte a la nit a l’espai de Les Foodgonetes, per la qual cosa “segur que repetirem l’experiència”, i la reubicació de la Carpa de la Cuita, que “ha permès donar més visibilitat a l’elaboració del tradicional torró d’Agramunt amb Identificació Geogràfica Protegida (IGP)”, va dir Lombardo.

La jornada d’ahir diumenge va finalitzar amb el lliurament del títol del XXI Torronaire d’Honor, per part dels tres menestrals del torró, que va recaure en la família Triginer. L’acte va ser presidit pel president del consell de l’Urgell, Gerard Balcells, i l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé.

La fira va servir d’escenari perquè la Federació de Colles de l’Aplec celebrés la primera cargolada solidària, en la qual es va repartir cent quilos de caragols en tres-centes racions. Els diners recaptats es destinaran al projecte de fusteria que el Grup Alba impulsa a la capital de la Ribera del Sió, concretament a Cal Carretera, la casa cedida per la família Ros per a usos socials.

En un altre ordre de coses, la candidata del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Congrés el 10-N, Montse Mínguez, va assenyalar a la fira que “apostem per un sector agroalimentari fort que doni impuls als petits i mitjans emprenedors”.

Borràs titlla d’“inadmissibles” les filtracions per la resolució de l’1-O La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, va criticar ahir a la Fira del Torró d’Agramunt les filtracions sobre la sentència del procés que s’han produït en els últims dies en diferents mitjans de comunicació. Per a Borràs, són “inadmissibles” i “diuen poc” de la “salut democràtica” de l’Estat espanyol. A les portes de conèixer-se la sentència, Borràs va indicar que “sense absolució no hi pot haver solució, i encara que aquesta fos absolutòria, no els podrien tornar els dos anys de presó preventiva injusta”. Borràs va dedicar unes paraules de record “a les famílies dels nostres presos, ja que segurament són les que de forma silenciosa més han patit en els dos últims anys”. També va advertir que “la determinació del poble de Catalunya es manté intacta, encara que intentin intimidar-nos”.

tracking